Virksomheder tvinger ansatte til at bakke ind i p-båse
Man skal parkere ligesom bilerne på dette billede, hvis man vil undgå ulykker. Foto: Genrefoto/Shutterstock
En ny undersøgelse viser, at det er mere sikkert at bakke ind i en p-bås. Derfor har flere virksomheder indført den regel.

En ny undersøgelse fra Havarikommissionen viser, at der sker langt færre ulykker, hvis man bakker ind i en parkerings-bås. Det skriver DR Fyn.

Bakker man ind, har man bedre udsyn, når man skal ud igen. Det giver færre ulykker, og derfor har flere virksomheder gjort det obligatorisk, at medarbejderne skal bakke, når de parkerer.

En af dem er NCC Industry i Odense. Direktør Kim Krøis forklarer, at virksomheden tog bak-ind-princippet i brug efter firmaets store maskiner flere gange havde været tæt på ulykker grundet dårligt udsyn.

- Vores ulykkesfrekvens er generelt faldende, og det har skærpet det her med at tænke sikkerhed allerede fra morgenstunden, siger Kim Krøis til DR Fyn.

Han fortæller, at medarbejderne har været gode til at omstille sig, og at der ingen problemer har været. De nye vaner smitter også af i dagligdagen.

- Det har haft den indvirkning på mig, at jeg også er begyndt at bakke mere i private sammenhænge, blandt andet når jeg henter mine børn, siger Kim Krøis.

Det er ikke kun NCC Industry, der har indført reglen. Det samme har man gjort hos Vestas. Det er Thomas Nielsen, der er ansat på fabrikken i Videbæk, glad for.

- Jeg oplever en positiv respons på reglerne. Jeg kan se til begge sider, kontra hvis jeg kører forlæns ind, så har jeg andre biler fra siderne, som jeg ikke kan se for. Hvis jeg i stedet bakker ind, så har jeg næsen fremad, og jeg kan bedre se, når jeg kører ud, siger Thomas Nielsen til DR Nyheder.

Hos Havarikommissionen er man glad for, at virksomheder følger anbefalingen om at bakke ind. Formand Mette Fynbo forklarer, at det er mere sikkert og giver bedre overblik.