VORES VALG Villy tager afstand fra Helle
Hvis Danmark skal til venstre politisk, så skal du stemme på SF og ikke S, mener Villy Søvndal. Foto: Martin Lehmann / POLFOTO
SF's partiformand Villy Søvndal fokuserer nu på forskellene mellem S og SF. "SF er bedre," lyder det.

Våbenhvilen mellem S og SF slår sprækker kun to uger før valget.

Efter fire års ubrydeligt sammenhold udstiller SF's partileder Villy Søvndal nu forskellene mellem de to partier. Det en kronik i dagens udgave af Politiken, hvor Søvndal forklarer om forskellene mellem de to partier.

"Siden 2007 har vi arbejdet på at skabe en tæt alliance med Socialdemokraterne. Der er vi kommet til at betone vigtigheden af alliancen for meget. Det, tror jeg, står klart for alle nu. Vi har været meget presset på spørgsmålet 'Er der forskel på de to partier?' De forskelle ridser jeg op nu," skriver Villy Søvndal til Politiken.

Formanden har ellers tidligere afvist at svare på, hvilke forskelle, der var mellem partierne. Senest har Helle Thorning-Schmidt (S) afvist at gå ind i spørgsmålet om, hvorfor man skal stemme på det ene eller det andet parti.

Men nu beder Søvndal danskerne om at give ham muskler til at kæmpe mod Socialdemokraterne.

"Efter et valg, vil der løbende opstå nye uenigheder. Vi vil forpligte os på at løse dem konstruktivt. Men vi vil kæmpe for, at SF's mærkesager og værdier får størst mulig indflydelse. Det kræver muskler. Derfor skal man stemme SF," skriver Villy Søvndal på sin blog på Politiken.

Den politiske plan Fair Løsning 2020 står dog stadig til troende mellem de to partier. Politisk ordfører for Socialdemokraterne, Henrik Sass Larsen mener, at det er helt naturligt, at SF's formand har brug for at "pudse profilen af" op til et valg.

Kilde: Politiken