Vild forvirring om fagligt fradrag - Kristian Jensen undsiger Venstres plan
FOTO: Screendump fra Twitter/affotograferet fra Venstres valgoplæg
Næstformandens fredning af fagforeningsrabat undrer, fordi Venstre allerede har kalkuleret med at spare halv milliard på fradraget.

En udmelding fra Kristian Jensen har mandag morgen skabt vild forvirring.

Næstformanden i Venstre siger til Avisen.dk, at partiet ikke vil pille ved fradraget for faglige kontingenter.

- Vi har ikke nogen planer om at ændre på fradragsretten for faglige kontingenter, siger han direkte adspurgt.

Men dermed undsiger han den økonomiske plan, som Venstre har præsenteret kort før valget. Under 'økonomiske omprioriteringer' står der direkte, at Venstre vil spare en halv milliard kroner på fradraget for faglige kontingenter.

Det får mandag formiddag sociale medier som Facebook og Twitter til at boble med syrlige kommentarer om politisk slingrekurs og hukommelsestab i Venstre.

- Ingen kan da stole på Jensens panik før valgdagen. V har hamret løs mod det fradrag med fuld styrke, skriver socialdemokraternes finansordfører Jesper Petersen på Twitter.

Forskel på 900 kroner om året

Fradraget på faglige kontingenter blev under den borgerlige regering sat ned til 3.000 kroner årligt, men blev i efteråret igen skruet op til 6.000 kroner af SR-regeringen.

Det kan betyde en forskel på op til 900 kroner om året, men er især en fordel for medlemmer af de dyre 'røde' fagforeninger som for eksempel 3F, HK og Dansk Metal.

Udmeldingen fra Kristian Jensen står både i kontrast til Venstres valgoplæg og tidligere udmeldinger fra partiet.

I januar lød det for eksempel fra Venstres finansordfører Peter Christensen:

- Vi er imod fradrag for fagforeningskontingenter, så det vil vi kigge på, hvornår man vil kunne ændre det, sagde han til Ritzau.

Hvem kan banke hvem på plads?

På Twitter skriver den politiske kommentator Henrik Qvortrup nu, at Kristian Jensen nu bliver banket på plads af tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

- Claus Hjort banker @Kristian_Jensen på plads i sag om fagforeningskontingent. Retten til fradag SKAL beskæres, skriver Qvortrup mandag formiddag og lover mere om sagen senere.

Det får flere til at undre sig over, hvordan partiets næstformand og gruppeformand for folketingsgruppen kan blive banket på plads af en lavere rangerende partifælle.

- KAN Claus Hjort Frederiksen egentlig sådan teknisk set banke partiets næstformand på plads, spørger blandt andet Tom Jensen, der er chefredaktør på Berlingske.

Avisen.dk har mandag formiddag uden held forsøgt at indhente en kommentar fra Kristian Jensen.

via Listen To News