VORES VALG

Vil skære yderligere milliarder af bistand

Peter Skaarup vil vente med at hjælpe, til skaden er sket. Ulandsbistand skal bruges til hjemlig sundhed.
Udviklingsminister Søren Pind (V) har rejst rundt i verden for at skære ned på hjælpen de steder, hvor han ikke mener, man gør nok for demokratiet. I den egenskab kalder han sig selv for frihedsminister.
Udviklingsminister Søren Pind (V) har rejst rundt i verden for at skære ned på hjælpen de steder, hvor han ikke mener, man gør nok for demokratiet. I den egenskab kalder han sig selv for frihedsminister. Foto: maria almond / POLFOTO

Tidligere i dag meldte Dansk Folkeparti ud, at de ville tage en milliard kroner fra ulandsbistanden til at forhøje ældrechecken med. Men nu skal yderligere to milliarder kroner også fjernes fra bistandspuljen.

"Vi vil gerne bruge en halv milliard kroner mere på på vores sundhedsvæsen, og de penge skal også komme fra ulandsbistanden," siger næstformand i Dansk Folkeparti, Peter Skaarup.

Han mener, at ulandsbistanden i det store og hele er spild af penge.

"Martin Paldam har lavet en undersøgelse, der viser, at det hjælper ikke noget med det der ulandshjælp," siger Peter Skaarup.

De næsten 1,5 milliarder kroner, som Dansk Folkeparti vil fjerne fra ulandsbistanden, skal gå til nødhjælp; altså gå til at bruge penge i akutte situationer ved katastrofer og hungersnød etc. Men Peter Skaarup mener ikke, at det kan mærkes meget i det danske bidrag, at vi går fra 14 til 11 milliarder kroner i ulandsbistand.

"Det er jo bare toppen, vi skærer af, og vi er altså fortsat et af de lande i verden, der yder den største procent af vores BNP til bistand," siger han og forklarer samtidig, hvorfor han hellere vil yde akut nødhjælp end bistand til at udvikle landene.

"Vi skal udenom de der led, hvor tingene forsvinder. Det er i den sammenhænges, vores idéer skal forstås," lyder det fra Peter Skaarup.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.