Vil du være et bedre menneske? Få dig en hund
Gør dig selv en tjeneste - få hund! Scanpix - arkivfoto
Her er 15 grunde til, at en hund gør dig til en bedre person.

Måske er ikke alle i familien enige om, at en hund er en god idé. Måske kan du ikke få folk, du kender, til helt at forstå, hvorfor det er så rart at have en firbenet ven.

Animal Planet har lavet en liste med 15 grunde til, at en hund gør dig til et bedre menneske. Vis den til alle hunde-skeptikerne. Så skulle den vovse være barberet ...

1. En hund kan lære dig at tilgive

Ingen er perfekt, og det gælder også for hunde. Akkurat som os mennesker begår de fejl ind imellem - og afhængig af deres alder og opdragelse kan det resultere i en tis-pyt på gulvet eller en gennemgnavet sko. Men uanset uheldet så går det ikke, at man som hundejer går rundt og skumler i dagevis over vovsens fadæse. Og det gør man jo heller ikke. Det glade lille kræ gør nemlig, at man hurtigt glemmer fejlen - og det kan man lære noget af helt generelt.

LÆS OGSÅ: Vovsernes Top 10: Her er de mest populære racer

2. Hunde giver dig selvdisciplin

Studier har vist, at hundeejere generelt har mere selvdisciplin end mennesker uden en hund. Det hænger sammen med, at det at have hund, kræver, at man er tjekket. Alt skal planlægges i god tid - ferier og friweekender for eksempel. Og for at opdrage hunden ordentligt, kræver det, at man viser, at man godt ved, hvor skabet skal stå. At man udviser autoritet og ikke ændrer standpunkt hele tiden.

3. En hund gør et tomt hjem levende

Bor du alene, eller er børnene fløjet fra reden? Der er ikke noget som en hund, der kan sparke nyt liv ind i et tomt hjem. Hunde er sociale flokdyr, og det er nærmest umuligt at føle sig ensom med en vovse i huset.

LÆS OGSÅ: Rollo eller King? Her er de mest populære hundenavne

4. Hunde lærer dig at være ansvarlig

Det går ikke at være sjusket og sjasket, når man har hund. Hunden skal luftes, du skal samle dens efterladenskaber op, hunden skal have opmærksomhed, omsorg, regelmæssig kost, den skal jævnligt til dyrlægen, og du kan ikke forlade den længere tid ad gangen. Hunden er med andre ord med til at lære dig at udvise ansvar. Hvilket ikke er en given egenskab at have - slet ikke, hvis du íkke har børn.

5. En hund kan mærke, hvad du føler

Flere undersøgelser har vist, at hunde kan mærke, hvad mennesker føler. Faktisk er hunden det eneste dyr, der kan scanne den venstre side af vores ansigt, når den kigger på os. Det gør mennesker også for underbevist at finde ud af, hvad den anden person føler.

6. Hunden betragter dig som sin familie

Med en hund får du bogstaveligt talt et nyt familiemedlem. Hunden ser sine mennesker som sin flok - og du er som ejer lederen af flokken.

LÆS OGSÅ: Hund eller kat? Valget afslører din personlighed

7. Du kommer aldrig til at spise i ensomhed

Uanset om du er hjemme ved spisebordet - eller om du på en tur med hunden lige har snuppet en pølse ... Så er du aldrig ensom og alene, når du spiser. Hver gang du fører mad til munden, vil bevægelsen blive fulgt nøje af et sæt meget intense øjne ...

8. Hunden kan beskytte jer

Er hunden af den rette størrelse, kan den beskytte jer mod kriminalitet. Hunde er altid dybt loyale overfor deres ejere, og studier har vist, at blot det at have en hund kan virke præventivt i forhold til indbrud.

9. Hundetræning giver dig en personlig sejr

Hunde er ivrige efter at lære nyt. Sidde pænt, komme ved indkald, rulle rundt, gi' pote ... Og for ejeren kan det være en stor personlig tilfredsstillelse, når det lykkes at lære hunden nye ting.

10. Hunden gør dig mere social

Hvis du er lidt indadvendt som person, kan hunden hjælpe dig med at komme ud af din skal. Studier har vist, at introverte mennesker får hjælp til at komme ud og møde andre af at have en hund. Via hunden får du kontakt til andre hundejere - og jeres vovser er det perfekte samtaleemne.

LÆS OGSÅ: Tyv stjal bil med hund i - se hvad der så skete

11. En hund gør dig fysisk aktiv

Research viser, at hundeejere generelt er i bedre fysisk form end andre. Det hænger sammen med, at hunden skal luftes og leges med - og at den generelt sætter fut i sine mennesker og giver dem en mere aktiv livsstil.

12. Hunden er god for dit helbred

Undersøgelser har vist, at hunde har en positiv indvirkning på deres ejeres helbred. At have hund er bl.a. gavnligt, hvis man lider af en depression, det er godt mod blodtrykket - og det bekæmper stress.

13. Hunde er kærlige

Undersøgelser har vist, at mennesker er afhængige af fysisk kontakt. Omtrent 12 kram og knus om dagen er med til at holde en person sund og rask. Intet andet dyr er så kærligt som en hund.

14. En hund vil altid prøve at gøre dig glad

Ifølge undersøgelser er hunde især drevet af trangen til at gøre livet behageligt for lederen af flokken - altså dig, hvis du er ejeren. Med andre ord: Hunden vil prøve at gøre dig glad - for så er den selv glad.

15. Og så er de bare NUTTEDE!

Hvis du har læst så meget af artiklen, at du er havnet her, er der en temmelig stor chance for, at du allerede er ret glad for hunde, også selv om du ikke har en. Er du sådan en type, der tit kigger på andre menneskers hunde og tænker 'gid den var min?' Kigger du på fotos af hunde? Læser du ofte artikler som denne? Så er der ikke andet at sige end: ANSKAF DIG EN!