Rollo eller King? Her er de mest populære hundenavne

De tider er forbi, hvor danskerne døbte deres hund Fido.
Det er måske en Bella, der sidder her og nyder den friske luft. I hvert fald er navnet det mest populære, når hundeejere døber deres vovse.
Det er måske en Bella, der sidder her og nyder den friske luft. I hvert fald er navnet det mest populære, når hundeejere døber deres vovse. SCANPIX arkiv

King? Nixen. Lassie? Nej. Fido? Slet ikke. De klassiske hundenavne er for længst dømt ude - i hvert fald hvis man skal tro dyreforsikringsselskabet Agria, der har lavet en opgørelse over de 10 mest populære navne blandt de hunde, der er forsikret hos Agria.

De 10 navne udgør i alt over ni procent af alle hundene i Agrias database, hvor der er registreret over 9.000 forskellige vovsenavne. Se listen over navnene i boksen til venstre for artiklen.

Det spøjse er, at en del af navnene går igen på Danmarks Statistiks nyligt udsendte liste over de mest populære navne til nyfødte menneskebørn.

På den nye statisik, der gælder første halvår af 2014, ligger Freja nummer 5, Mille nummer 24, Frida nummer 27 på pigernes liste og Anton nummer 16 på drengens liste.

De ti mest populære hundenavne

 

1. Bella


2. Molly


3. Mille


4. Charlie


5. Luna


6. Coco


7. Freja


8. Frida


9. Balder

 

10. Anton

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.