Vi giver vores kæres hjerte og nyrer væk

Nye tal viser, at danskerne trods sorg er i stand til at handle næstekærligt.
Et netop vedtaget mål fra Folketinget lyder, at 8 ud af 10 i fremtiden skal donere hjernedødefamiliemedlemmers organer væk.
Et netop vedtaget mål fra Folketinget lyder, at 8 ud af 10 i fremtiden skal donere hjernedødefamiliemedlemmers organer væk. Foto: Colourbox

77 pct. af alle pårørende siger ja til donere deres kæres organer væk, når et familiemedlem er blevet erklæret hjernedød. Det viser tal Dansk Center for Organdonations årsrapport.

"Tallene er i god overensstemmelse med den positive holdning til organisationen, som folk har, når de bliver spurgt om det på gaden," skriver centerleder Helle Haubro i en pressemeddelelse.

Når Dansk Center for Organdonation er så tilfredse med de 77 pct., skyldes det deres oprindelige forventninger. Man regnede nemlig blot med, at halvdelen af alle danskere var villige til at donere hjernedøde familiemedlemmers organer væk.

"Det er glædeligt at se, at hospitalsafdelingerne er i stand til at fastholde den positive indstilling til organdonationen, selv når man som pårørende står midt i kaos og skal træffe beslutningen," siger Helle Haubro Andersen.

Tallene i undersøgelsen stammer fra Organdonationsdatabasen, som intensivafdelinger på alle landets sygehuse har indberettet til siden 2010.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.