VORES VALG

Vestagers stemmetyveri sikrer Thornings sejr

De borgerlige stemmer er flygtet til De Radikale. Og det vil gøre Helle Thorning-Schmidt til statsminister, lyder eksperternes analyser.
Margrethe Vestager høster bekymrede VK-stemmer, der gerne vil have et borgerligt præg på en S-ledet regering.
Margrethe Vestager høster bekymrede VK-stemmer, der gerne vil have et borgerligt præg på en S-ledet regering. Foto: Jens Dresling / POLFOTO

"Margrethe ser ud til at blive dette valgs store vinder. Lars Barfoed ser ud til at blive dette valgs store taber".

Sådan lyder analysen fra Jyllands-Postens politiske kommentator, Ralf Pittelkow. Og blandt det danske kommentatorkorps er der bred enighed om, at De Radikales stemmetyveri vil sende Helle Thorning-Schmidt ind i statsministeriet

I Ekstra Bladet vurderer Peter Brixtofte, at Enhedslisten og De Radikales markante holdninger trækker læsset for Socialdemokraterne.

"Johanne Schmidt-Nielsen som Margrethe Vestager taler åbent om højere skatter på ejerboliger - taktisk set ret tåbeligt," skriver Brixtofte, der dog konstaterer, at vælgerne belønner de politisk farlige udmeldinger.

Og når de borgerlige vælgere ikke kan lugte en VK-sejr, så flygter de til det parti, der kan sikre borgerlige værdier i en forventet S-ledet regering, mener Politikens tidligere poltiske kommentator Peter Mogensen.

På Facebook citerer han en frusteret ven fra erhvervslivet, der ser sine borgerlige venner flygte til De Radikale.

"Det er jo crazy, så ender det jo med at vi får de røde...og millionærskatten...men de (hans venner forstås) siger, at det er for at styrke Vestager, så hendes økonomiske linje styrkes, når nu Helle T. alligevel kommer til, " fortæller vennen ifølge Peter Mogensen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.