VORES VALG Vestager sender syv bud til Thorning
Margrethe Vestager stiller ikke krav i en rød regering. Men hun ved, hvad hun går efter. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Ingen krav. Kun bud på en kurs for en rød regering, siger Margrethe Vestager (R) om syv politiske tiltag fra De Radikale til S.

De Radikale strutter af selvtillid.

Imens partiet holders landsmøde på Fyn sender partileder syv radikale mærkesager over på Helle Thorning-Schmidts (S) banehalvdel.

"Vi er optaget af bundlinjen og af, at der bliver ført en ansvarlig økonomisk politik. Derfor fremlægger vi vores bud på, hvordan det bedst kan gøres," siger Margrethe Vestager til Berlingske.

Budene er ikke ultimative krav, men vægten bag er blevet en del tungere, efter nye målinger gør Vestager og co. større en SF. Samtidig mener et flertal af danskerne ifølge Megafon for Politiken, at De Radikale skal med i en rød regering.

De Radikale vil fortsat gennemføre reformen af efterløn og dagpenge, samt sænke skatten på arbejde. Det strider direkte imod S-SF's ønsker, men politisk ordfører Henrik Sass Larsen (S) tager det med ro. Der et dog særligt et punkt, hvor S ikke vil forhandle.

"Der er områder, hvor vi står klippefast. Vi vil ikke indføre nye boligskatter. Det kan man ikke få igennem sammen med Socialdemokraterne," siger han til Berlingske.

Kilde: Berlingske

faktaboks

1. Tilbagetrækningsreform og dagpengereform skal gennemføres.
2. S og SF's planer om øgning af arbejdstiden skal virkeliggøres.
3. Løft i forskning og uddannelse.
4. Skat på arbejde skal ned og skattestoppet afskaffes.
5. Kontanthjælpsloft, 450-timers regel og statshjælp skal afskaffes.
6. EU's konvergenskrav skal overholdes. Statsgælden skal ned.
7. Multimedieskat og iværksætterskat skal afskaffes.

Kilde: Berlingske