VORES VALG Venstrefolk: DF-strid smadrer vores valgkamp
"Hvad er der galt, Pia - du virker ikke i hopla, som du plejer?" Sådan blev Pia Kjærsgaard spurgt i går, da pressen ville have hende til at forholde sig til de mange stridigheder VK og DF imellem. DF-lederen blev sur over spørgsmålet. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Frustrerede medlemmer af Venstre savner en politisk dagsorden fra partiet.

Balladen mellem Pia Kjærsgaard og VK-regeringen er en katastrofe for de menige kandidater. Det fortæller flere venstrefolk, der er meget frustrerede over, at ledelsen ikke får stoppet uroen.

"Jeg vil gerne have fokus rettet mod substansen i den politik, vi står for. Og denne her bogstavleg kan vi ikke bruge til noget som helst," siger tidligere venstreminister Eva Kjer Hansen.

Hun mener, at regeringen i øjeblikket nærmest løber oppositionens ærinde med de mange interne kampe mod Dansk Folkeparti.

"Jeg synes, det er rigtigt ærgerligt, at Socialdemokraterne slipper så let i denne diskussion," siger hun.

Men at Socialdemokraterne slipper så let, er det ikke jeres egen ledelses skyld?

"Jo, det er det."

Hvordan kan det så være, at det ikke sker; altså at de ikke får stoppet denne kamp mod Dansk Folkeparti? '

"Det er nok fordi, at der er flere, der har interesser i at lade den køre, og medierne synes jo, det er meget sjovt. For os kandidater rundt om i landet er det frustrerende, for det fjerner fokus fra det, der er væsentligt," lyder fra fra Eva Kjer Hansen.

Flere fra folketingsgruppen spekulerer i, om den interne krig nærmest er planlagt. Én af dem formulerer sig således om spørgsmålet:

"Det må virkelig være nogle dårlige rådgivere, vores ledelse har, siden de har besluttet sig for at gå i åben krig med vores støtter under valgkampen," lyder det med et lakonisk suk fra en venstremand.

Et fremtrædende venstremedlem mener ikke, alle ord bliver gennemtænkt, inden de ryger ud af munden.

"Den måde, hvorpå visse af partilederne i blå blok får meldt budskaberne ud, er måske ikke altid er den mest elegante måde," fastslår udenrigsordfører i Venstre Michael Aastrup Jensen.

Michael Aastrup Jensen håber, at de nuværende interne personsager snart får et pusterum.

"Jeg vil selvfølgelig helst diskutere udenrigspolitik og ikke mindst ting for Østjylland, som er her, hvor jeg stiller op."