Venstre vil gøre det lovligt at gå over for rødt
Rød mand stop. Men behøver man gøre det, når der ikke er nogen trafik? Polfoto (arkiv)
Venstres retsordfører Karsten Lauritzen vil gøre det lovligt at gå over fodgængerfeltet, når den røde mand lyser. Når der ingen trafik er, gør alle det i forvejen, ræsonnerer han.

Alle har prøvet at gøre det. Alligevel er det forbudt. Men det skal laves om nu, mener Venstres retsordfører Karsten Lauritzen, der vil gøre det lovligt at gå over fodgængerfeltet, selv om den røde mand lyser.

- Det skal ikke være en kriminel handling, for vi har jo det problem, at der ikke er nogen, der overholder lovgivningen i dag, siger han til dr.dk.

Karsten Lauritzen erkender blankt, at han da også selv har prøvet at gå over for rødt lys. Det har langt de fleste, tror ha, når de en aften har ventet ved et lyskryds uden spor trafik.

I Liberal Alliance bakker man op om ideen på at lovliggøre at gå over for rødt.

Det er dog ikke alle i blå blok, der støtter forslaget. Dansk Folkepartis trafikordfører Kim Christiansen kalder ifølge dr.dk forslaget for "noget pjat."

De Konservatives retsordfører Tom Behnke vil heller ikke støtte forslaget, og Socialdemokraterne er mildt sagt også lunkne.

Det udløser en bøde på 700 kroner at blive taget i at gå over for rødt. Politiet anslår, at man årligt smækker 1000 bøder på bordet for forseelsen.

via Listen To News