Venstre vil bevare børnecheck til vellønnede
Hvis forældre tjener over 760.000 kroner årligt skal de fortsat kunne beholde deres børnecheck, lyder det nu fra Venstre. Foto: Colourbox
Skatteaftalen skal genforhandles så alle bevarer børnecheck, mener de borgerlige. Enhedslisten er enige.

Under stor dramatik indgik regeringen, Venstre og De Konservative før sommerferien en skatteaftale uden om Enhedslisten.

Men allerede fem uger efter ønsker Venstre nu at genforhandle aftalen - og forslaget får opbakning fra Enhedslisten, skriver Berlingske.

Ifølge Venstre er den del af aftalen, der handler om at skære i børnechecken for forældre, der tjener over 760.000 kroner årligt, uretfærdig. Partiet foreslår i stedet at afskaffe den nuværende bundgrænse på 40.000 kroner for beskatning af kapitalindkomst.

Bundgrænsen betyder, at man betaler en lavere skat af de første 40.000 kroner, man årligt måtte have i nettorenteindtægter eller afkast fra blandt andet aktier.

Venstres alternative finansieringsforslag kan indbringe de 210 millioner kroner, som beskæringen af børnechecken bidrager med i skattereformen.

- Folk med en netto kapitalindkomst på over 40.000 tjener ofte rigtigt mange penge. Det vil være langt mere socialt retfærdigt at tage pengene fra dem end ved at skære i børnechecken.

- Så det er et venligt forslag fra vores side over for regeringen, der vil gøre aftalen endnu bedre, siger skatteordfører Torsten Schack Pedersen (V) til Berlingske.

Han tager forslaget med til et møde i næste uge, når forligspartierne skal drøfte de høringssvar, der er kommet ind om skattereformen. De Konservative, der ligesom Venstre er med i skatteforliget, bakker op.

Mens regeringens støtteparti, Enhedslisten, er med på at fjerne beskæringen af børnechecken, er Socialdemokraterne og De Radikale skeptiske.