Venstre freder tusindvis af job i regioner
Langt de fleste af de 100.000 ansatte i regionerne skal lave nøjagtig det samme, som de laver i dag, selvom de fem regioner bliver til tre sygehusfællesskaber. Foto: Nanna Kreutzmann / POLFOTO
Regeringspartiet Venstre bekræfter planerne om at nedlægge regionerne. Men langt de fleste job bliver bevaret.

Hovedparten af de 100.000 danskere, der er ansat i de fem regioner beholder deres job.

Det garanterede indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V) fredag på Venstres sommergruppemøde på Bornholm.

"Jeg vil godt sende et signal til de mange tusinde ansatte i regionerne, at langt den overvejende del af de ansatte skal udføre de opgaver, de udfører i dag," lød det fra Bertel Haarder.

På pressemødet bekræftede både statsminister Lars Løkke Rasmussen og indenrigsminister Bertel Haarder planerne om at samle de fem regioner i tre sygehusfællesskaber, der har været omtalt tidligere i dag.

Og planerne har været undervejs siden maj, afslørede Bertel Haarder.

Han understregede, at en ny struktur ikke påvirker planerne om oprettelsen af en række nye supersygehuse.

Det handler ikke om at spare penge, men om at sikre et mere effektivt sundhedsvæsen, sagde ministeren.

"Med tre bæredygtige enheder sikrer vi en bedre og mere ensartet behandling, uanset hvor man bor i landet. Vi får placeret et klart ansvar og gør det lettere for sygehusene at fokusere på effektiv sygehusdrift. Samtidig vil vi også styrke de kommunale sundhedssektorer og sikre bedre forløb for patienterne før og efter hospitalet," sagde Bertel Haarder.

Med forslaget om at nedlægge de fem regioner imødekommer Venstre regeringspartneren Konservative og støttepartiet Dansk Folkeparti, der vil have afskaffet regionerne inden 2013.

Allerede i næste uge vil finansminister Claus Hjort Frederiksen indkalde til et møde om nedlæggelsen af regionerne, lød det på pressemødet.