Vejlerestauratør: I værste fald må jeg lukke
- Jeg tømmer kun min post en gang om ugen, og da jeg gjorde det i sidste uge, lå der en skarp patron i postkassen, fortæller restauratøren. Foto: Nicolai Brix / POLFOTO
Amin Skov fra Restaurant Vejlegården efter patron i postkassen: - Lige nu er det blevet en regulær frihedskamp.

Vind eller forsvind. Så tydeligt er overenskomstkonflikten mellem fagforbundet 3F og Amin Skov fra Restaurant Vejlegården i øjeblikket trukket op.

3F blokerer i øjeblikket restauranten og har iværksat sympatikonflikt, men det får ikke Amin Skov til at ændre indstilling. Han har tænkt sig at beholde sin overenskomst med Kristelig Fagforening (Krifa), hvilket hele striden handler om.

- I værste fald må jeg jo lukke. Lige nu er det blevet en regulær frihedskamp. I bund og grund handler det om retten til at foretage et frit valg, siger Amin Skov.

- Den dag, det står i lovgivningen, at man skal vælge 3F som sin fagforening, så gør jeg det. Men så længe, der er frit fagforeningsvalg, så vil jeg også have lov til at udøve den ret, siger han.

Da Amin Skov åbnede Restaurant Vejlegården sidste år indgik han overenskomst med Krifa i stedet for 3F. 3F indledte derefter en lovlig blokade af restauranten, og der er siden iværksat en sympatikonflikt mod restauranten.

På flere områder er Krifas overenskomst dårligere end 3F's, og 3F argumenterer, at det kan være med til at undergrave forholdene for 3F's medlemmer og føre til regulær løndumping på området.

Siden konflikten startede har Amin Skov modtaget ni trusselsbreve og en patron i sin postkasse. Han slår fast, at han i øjeblikket kun fortsætter, fordi han har lov til det.

Tegnede du i sin tid overenskomst med Krifa for økonomiens skyld?

- Hvis det kun var for pengenes skyld, så havde jeg ikke tegnet en overenskomst. Så havde jeg været hele den her lortemølle igennem stadigvæk, men så havde jeg måske kunnet sparet lidt på lønningerne.

- Der er måske 7 ud af 10 restauranter i Vejle, som ikke har overenskomst, og så kunne jeg bare have gjort som dem. Men jeg vil gerne vise, at jeg er en ordentlig arbejdsgiver, og der er minimumforhold, som vi ikke vil gå under, siger han.