Varsel om skybrud på Sjælland

Der er, ifølge DMI, risiko for meget kraftige byer på Sjælland henad dage. Bygerne vil være forholdsvis lokale.
Sådan så det blandt andet ud i København den 2. juli, efter der faldt omkring 150 mm regn. Definitionen på et skybrud er, at der skal falde 15 mm regn på 30 minutter. Den 2. juli kom der 3,1 mm per minut i ca. to timer i træk.
Sådan så det blandt andet ud i København den 2. juli, efter der faldt omkring 150 mm regn. Definitionen på et skybrud er, at der skal falde 15 mm regn på 30 minutter. Den 2. juli kom der 3,1 mm per minut i ca. to timer i træk. Foto: POLFOTO, Jens Dresling

Dansk Meterologisk Institut er netop kommet med en varsel om, at der i løbet af dagen kan komme kraftige byger på Sjælland og endda skybrud. Det skriver DMI på deres hjemmeside.

"Ustabil luft befinder sig stadig over Danmark, og der udvikles nogle kraftige byger over især Sjælland, Lolland, Falster, Nord- og Østjylland, bygerne vil være forholdsvis lokale. Risiko for byger gælder frem til først på aftenen."

DMI oplyser også, at bygerne kan blive så kraftige, at der kan falde 15 mm regn i løbet af 30 min, hvilket vil betyde, at det så bliver et regulært skybrud, der vil finde sted.

Kilde: DMI.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.