"Vanvittigt, grotesk og forkælet": Muligt lønhop til politikere forarger læserne
Både SF, Konservative, Venstre og Socialdemokraterne melder nu ud, at de alligevel ikke vil stemme for så voldsomme lønstigninger. Foto: Keld Navntoft/Scanpix
Et forslag om lønstigninger til politikere vækker stor forargelse blandt Avisen.dk's læsere.

Det har i den grad fået Avisen.dk's læsere op af stolene, at et lækket forslag fra Verderlagskommissionen i dag har vist, at der kan være en klækkelig lønforhøjelse på vej til politikerne.

96 procent svarer i en afstemning på Avisen.dk med mere end 3.600 deltagere, at politikerne IKKE fortjener mere i løn.

Deltag selv i afstemningen her

Og på Facebook har mange også sat sig til tasterne for at give deres holdning til kende.

"Nej, det er ikke fair! Det er fuldstændigt absurd! Det er ubehøvlet og forkælet!", skriver Christinna blandt andet.

Og hun er langt fra den eneste.

- Føj hvor skulle de skamme sig pampere, lyder det fra Connie.

Mange undrer sig også over, hvordan lønstigninger til politikerne overhovedet kan komme på tale i en tid præget af nedskæringer mange andre steder i samfundet.

- Det er simpelthen vanvittigt og grotesk. De skulle skamme sig. Magen til pamperi er simpelthen uforskammet. I en tid hvor de stjæler fra de svageste i vores samfund. Der er bestemt ikke noget at sige til den danske befolkning har fået nok af vores politikere, skriver Vibeke på Facebook.

Ok - hvis vi andre får det samme

Ifølge dagbladet Politikens oplysninger går Vederlagskommisssionens forslag ud på at sætte pensionen ned, men så samtidig hæve lønnen for folketingspolitikere og ministre med omtrent 15 procent. Derudover står borgmestre til et lønhop på 30 procent.

Og det får nogle læsere til at se muligheder.

Hvis vi andre alm arbejdere får samme lønstigning næste gang der er overenskomstforhandlinger så er det da i orden med mig, skriver Kenneth på Facebook.

Også flere fagbosser har kommenteret og undret sig over udsigten til de store lønstigninger.

Og det kan se ud til, at politikerne har lyttet til de mange kritiske røster, der har blandet sig i debatten i dagens løb.

I hvert fald melder både SF, Konservative, Venstre og Socialdemokraterne nu ud, at de ikke vil stemme for så voldsomme lønstigninger. Det på trods af, at de før valget havde givet håndslag på, at de ville stemme for det, Vederlagskommissionen lægger frem - uanset indholdet.

Deltag selv i Facebook-debatten i opslaget nedenfor.

En 15 procents lønstigning til folketingspolitikere og ministre - og endnu mere til borgmestre. Fair? Deltag i afstemningen.

Opslået af Avisen.dk på 6. januar 2016