V dropper ubetinget ja til politikeres lønændring
Søren Gade, Venstres gruppeformand, ønsker ikke, at Venstre skal støtte et forslag om at hæve folketingspolitikernes løn med 15 procent. Foto: DAUGAARD JENS HENRIK/free
Venstres gruppeformand anbefaler partiet at stemme nej, hvis kommissionen foreslår lønstigning på 15 procent.

Venstre har tidligere lovet, at de ville støtte Vederlagskommissionens afgørelse om politikernes løn- og pensionsforhold uanset hvad.

Den holdning ændrer partiet nu, fortæller gruppeformand Søren Gade.

- Jeg se ikke en sådan lønstigning til politikerne for mig, i en tid hvor vi beder om mådehold hos danskerne. Vi må smage vores egen medicin.

- Derfor vil jeg anbefale Venstre at stemme nej, hvis det er en lønstigning på 15 procent, siger Søren Gade til Ritzau.

Onsdag kunne Politiken fortælle, at den endnu ikke offentliggjorte rapport fra Vederlagskommissionen anbefaler en lønstigning på 15 procent til folketingspolitikere og ministre samt en stigning på 30 procent til landets 98 borgmestre.

I og med den endelige rapport endnu ikke er fremlagt, vil Søren Gade ikke komme nærmere ind på, hvad der skal til, for at han anbefaler sit parti at stemme ja.

- Det sidste ord er ikke sagt endnu, for den officielle rapport er endnu ikke kommet. Vi skal se den konkrete rapport først, siger Søren Gade.

Da kommissionen blev stiftet, indgik Venstre, Socialdemokraterne, SF, Radikale og De Konservative en aftale om at stemme for kommissionens konklusion uanset udfaldet.

Det har både SF, S, K og nu også V dog taget afstand til, efter lønstigningsrygterne er begyndt at svirre.

/ritzau/