Vandet kortslutter politiets telefoner

Skybruddet i lørdags volder stadig problemer for Københavns Politi. Interne telefoner er nede, men heldigvis er kriminaliteten det også.
Politiet i København kan ikke ringe til hinanden på deres vante numre. Vandet kortsluttede telefonsystemet.
Politiet i København kan ikke ringe til hinanden på deres vante numre. Vandet kortsluttede telefonsystemet. Foto: Kristoffer Gravgaard

Man røver ikke guldsmeden, hvis ens kælder er fuld af vand.

Det er København Politis held, for de fleste interne telefoner har været nede siden skybruddet i lørdags.

"Det besværliggør vores kommunikation en lille smule, men med så meget vand som i lørdags, så lægger det også en dæmper på kriminaliteten. Det er jo så vores held, at der ikke er sket de store ting," siger kommunikationsmedarbejder Lars Pedersen til Newspaq.

Politiet har samme problem som tusindvis af københavnere - vand i kælderen. Og med så mange telefoner nede, har de lavet en nødliste over mobilnumre

"Der er vand i kælderen ligesom alle andre steder i hovedstaden. Så vi har lavet en nødtelefonliste med alle mobilnumre på vores intranet, så vi på den måde kan få fat i hinanden," fortæller Lars Pedersen.

I timerne efter skybruddet virkede borgernes kontaktnummer til politiet, 114, heller ikke. Så nu er Københavns Politi ved at flytte hele telefonsystemet op på højere etager, så det ikke sker igen.

"Vi regner med, at det bliver på højere etager i fremtiden, fordi vi åbenbart kan se frem til flere af disse skybrud," siger han.

Politiet regner med, at telefonerne virker igen torsdag eftermiddag. Politiets radioer virker stadig, så den almindelige kontakt mellem vogne og stationen kører stadig på skinner.

Rigspolitiets telefoner er også nede og vil først virke igen på fredag. Københavns Politi skal først have repareret deres system.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.