V: Ingen terrorlov for laveste fællesnævner
Karsten Lauritzen tager rapporten fra PET alvorligt, men siger, at nye tiltag ikke mgå ud over den enkelte borger. Foto: www.stemlauritzen.dk
Venstre vil gerne drøfte nye tiltag, der kan stoppe ekstremisme, men det må ikke føre til systematisk overvågning.

PET henviser i en ny rapport til, at det er nødvendigt med yderligere tiltag i kampen mod politisk ekstremisme.

Retsordfører fra Venstre, Karsten Lauritzen, siger til Newspaq, at de er klar til at diskutere nye tiltag, men at der er nogle vigtige grænser der ikke må overskrides.

"Det er vigtigt, når der diskuteres nye tiltag, så er det vigtigt, at de ikke vil begrænse den enkelte danskers bevægelsesfrihed, i et forsøg på at overvåge nogle enkelte ekstremister," siger han og fortsætter.

"Vi skal ikke lave terrorlovgivning efter laveste fællesnævner, men klæde PET på, så de kan løse deres opgave, men det må ikke være på bekostning af bevægelsesfrihed," siger Karsten Lauritzen.

Han henviser til Norge, der efter terrorangrebet i juli også har haft øget bevågenhed på nye tiltag, der skal forhindre terror. Her går man efter de radikaliserede, terroristerne og ekstremisterne uden de må gå ud over den enkelte borger. Men det kan også godt lade sig gøre, siger Karsten Laurritzen.

"I det felt, er jeg er sikker på, at vi sagtens kan have en efterretningstjeneste, der fungerer effektivt," siger han og understreger, at Venstre har fuld tiltro til PET.