USA ruster sig til vilde orkan-ødelæggelser

North Carolinas guvernør advarer borgerne om at "forberede sig på det værste", når orkanen Irene rammer statens kyst lørdag.
Orkanen Irene har sat kurs mod den nordamerikanske kyst.
Orkanen Irene har sat kurs mod den nordamerikanske kyst. Foto: AP Photo/NOAA / POLFOTO

Med vindhastigheder på op mod 200 kilometer i timen raser årets første orkan kaldet Irene, der i øjeblikket er en kategori 3. Men USAs National Hurricane Center forventer, at Irene kan vokse sig til en kategori 4.

Hvis det sker, kan den forårsage katastrofale skader med konstante vindhastigheder på over 210 kilometer i timen.

Det forventes, at Irene meget vel vil ramme den amerikanske østkyst i løbet af lørdag.

Og derfor har North Carolinas Guvanør Bev Perdue på et pressemøde advaret statens borgere om at sikre sig mod orkanens destruktive ødelæggelser.

"Sørg for at få dit evakueringsgrej gjort klar og sørg for at have styr på medicin," forklarede Perdue på pressemødet, hvor han også opfordrer folk til at have en nødplan klar, hvis det bliver nødvendigt at flygte.

"Dette er en meget farlig orkan, der lige nu er ved Bahamas, og den vil være endnu farligere, når den når frem til USA's østkyst," siger han.

Onsdag morgen gik myndighederne i gang med en obligatorisk evakuering af turister flere steder ved North Carolinas kyster, mens faste beboer endnu får lov til at blive i deres huse.

Kilde: Miami Herald

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.