USA bliver næppe enige om spareplan
1200 milliarder dollar skal der findes, hvis en automatisk spareplan der rammer hele sanfundet automatisk vil blive effektueret. Foto: Colourbox
Senest onsdag skal den såkaldte super komité blive enige om besparelser for i alt 6600 milliarder dollars i USA. Det bliver de næppe.

Senest onsdag skal den såkaldte super komité blive enige om besparelser for i alt 6600 milliarder dollars i USA. Det bliver de næppe.

Det er ikke kun i Europa, at der er voldsomme økonomiske problemer. I USA er de nødt til at finde besparelser for i alt 6600 milliarder kroner over de næste ti år, for at få nedbragt den store statsgæld.

Men de får mere end svært ved at blive enige, skriver CNN.

"Der er ikke truffet nogen beslutning om, hvornår det skal offentliggøres. Men ja, det mest sandsynlige er, at de ikke bliver enige," sider en ledende demokrat tæt på forhandlingerne til tv-stationen.

Det bekymrer cheføkonom Paul Ballew fra Nationwide Insurance.

"Kongressen havde ellers muligheden for at fremlægge en troværdig plan, men den chance er åbenbart forpasset. Det sidste finansmarkederne har behov for, er mere usikkerhed," siger han til Reuters.

Bliver komiteen ikke enige senest den 23. december, vil der fra 2013 blive skåret 6600 milliarder kroner, 1200 milliarder dollar, automatisk fra statens budget, hvilket vil ramme alt fra offentlige lønninger til militærbudgettet.

Den såkaldte superkomite består af 12 politikere ligeligt fordelt mellem demokrater og republikanere