Universiteter: Ikke flere studerende til os

De seneste ti år er optaget på landets universiteter steget med 43 procent. Nu kan vi ikke tage flere, lyder det.
De seneste ti år er optaget steget med 43 procent, og det har fyldt op på stolene på landets videregående uddannelser. Nu melder de, at der skal penge på bordet før, de kan tage flere.
De seneste ti år er optaget steget med 43 procent, og det har fyldt op på stolene på landets videregående uddannelser. Nu melder de, at der skal penge på bordet før, de kan tage flere. Foto: Colourbox

I alt 7.733 unge måtte se langt efter en videregående uddannelse på et af landets universiteter, da der blev sendt optagelsesbreve ud denne weekend.

Efterfølgende lød det fra politikere og erhvervslivet, at der skal laves flere studiepladser, så alle er sikret en videregående uddannelse.

Men nu melder universiteterne stop, skriver Information.

"Medmindre der sker drastiske ændringer, så får vi svært ved at øge optaget væsentligt," siger rektor på Syddansk Universitet Jens Oddershede til avisen.

Og den udmelding går igen blandt flere af landets videregående uddannelsessteder. Der mangler penge i kassen, lyder det samstemmigt.

"Vi har ramt et loft for, hvor mange studerende, der må være per forsker, men vi mangler simpelthen penge for at kunne ansætte flere forskere," siger Wilbert van der Meer, der er sekretariatschef på CBS.

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen mener, at forskningsmidlerne til universiteterne allerede er øget væsentligt:

"Universiteterne må skære på administrationen," lyder udmeldingen fra henden til avisen.

Kilde: Information

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.