Mange unge starter dagen på en måde, der kan gøre dem både trætte og fede.
Hver tredje unge mellem 15 og 29 år har nemlig helt droppet at spise morgenmaden. Det viser tal fra FDB Analyse, som Nyhedsbureauet Newspaq har fået indsigt i.
Samtidig viser tallene, at en del unge har opfundet nye og meget alternative opskrifter på en morgenmadsmenu.
En starter for eksempel morgenen med at spise ét lakridsbolche, mens en anden nyder en portion spaghetti.
Andre glemmer også alt om fuldkorn og fedtfattig mælk, og spiser i stedet en skålfuld risalamande eller en omgang øllebrød med flødeskum.
Men en fuldfed morgenmad eller slet ingen morgenmad er imidlertid en rigtig dårlig start på dagen, lyder den fælles opsang fra flere ernæringseksperter, som Newspaq har talt med.
"Man bliver uoplagt, rastløs og utidig i stedet for at være koncentreret om undervisning eller arbejde. Det går ud over indlæringen, og humøret bliver påvirket. Vi bliver trætte og irritable," siger ernæringskonsulent Martin Kreutzer.
Mange tror samtidig, at de taber sig, hvis de springer dagens første måltid over. Men sådan er virkeligheden ikke.
"Hvis du springer morgenmaden over, er der stor risiko for, at du er en af dem, der kører på Matador Mix eller cola senere på dagen," siger Ginny Rhodes, formand for Foreningen af Kliniske Diætister.
Og alt for mange søde sager har omkostninger, siger klinisk diætist Maiken Bech.
"Vi ved, at børn og voksne, der springer morgenmaden over, har en øget risiko for at tage på og udvikle overvægt. Morgenmaden er faktisk med til, at man taber sig hurtigere i vægt," siger Maiken Bech, der blandt andet hjælper overvægtige unge med at tabe sig.
Hvis man vil være frisk fra morgenstunden og holde den slanke linje, skal man gå efter den grove morgenmad, lyder rådet fra eksperterne.
"Man skal gå uden om de hurtige kulhydrater som for eksempel hvidt franskbrød med Nutella. Derimod kan man vælge for eksempel rugbrød eller grove boller. Havregrød eller havregryn er også en god måde at starte dagen på, så længe man ikke hælder hele sukkerskålen ud over," forklarer Ginny Rhodes.