Unge forældre tror det er ok at slå sine børn

En ud af ti mellem 18 og 34 år ved ikke, at det er ulovligt at slå sine børn.
En ny kampagne skal oplyse uvidende forældre om, at det er forbudt at slå sine børn, og i øvrigt har været det siden 1997.
En ny kampagne skal oplyse uvidende forældre om, at det er forbudt at slå sine børn, og i øvrigt har været det siden 1997. Foto: Colourbox

Siden 1997 har det været ulovligt at give sit barn en klassisk endefuld eller en ørefigen.

Men en ny undersøgelse foretaget af YouGov for organisationen Danner, viser, at ti procent af danskere mellem 18 og 34 år ikke er klar over, at revselsesretten er afskafftet.

Det skriver Politiken.

Ifølge Børnerådets formand, Lisbeth Zornig, er der to årsager til at folk tror det er ok, at slå sine børn.

"Jeg tror, det handler om at vi ikke rigtig snakker om det. Det er tabu at snakke om man slår eller ikke slår sine børn. Det andet er, at vi åbenbart ikke har været gode nok til at gøre opmærksomme på, at det er forbudt og hvad det betyder for børnene", siger hun til Newspaq

Lisbeth Zornig synes det rystende, at det er de unge, der ikke er klar over det.

"De er lige netop dem, der er nybagte forældre eller skal til at være det. Så det er de vigtigste at få fortalt, at det er ulovligt og i øvrigt skadeligt for børn".

Lisbeth Zornig fortæller, at Børnerådet sammen med Unicef, Red barnet, Børns vilkår og Socialministeriet netop har lanceret en kampagne, der skal oplyse både børn og forældre om lovgivningen og hvilke konsekvenser det har for børn at blive slået.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.