Unge akademikere snydes for kurser
Er du under 25 år har du ikke ret til seks ugers kursus. Sådan lød beskeden til Manisha Petersen. Foto: Colourbox
Unge under 25 år, der er på dagpenge og er medlem af en a-kasse, har ikke ret til seks ugers kursus, som øvrige medlemmer.

Politikerne vil have de unge så hurtigt igennem uddannelsessystemet, som det overhovedet er muligt.

Men det kan åbenbart også gå så stærkt, at beskæftigelsessystemet ikke er i stand til at følge med.

Det kan 25-årige Manisha Petersen skrive under på. Hun blev færdig med sin kandidat i kommunikation som 24-årig og kom efterfølgende på dagpenge, da der intet job var at få.

Efter nogle måneder ønskede hun så at benytte sig af tilbuddet om 6 ugers selvvalgt kursus, der skal optimere jobmulighederne for dagpengemodtagere.

Men efter at have udfyldt de nødvendige papirer, gik det op for kursusstedet, at Manisha kun var 24 år.

- Jeg fik at vide, at jeg ikke kunne få kurset, da tilbuddet kun gælder for folk over 25 år, fortæller Manisha Petersen til Newspaq.

Efterfølgende fik hun at vide, at hun kunne snakke med sin sagsbehandler på jobcenteret, der måske kunne hjælpe.

- Jeg havde heldigvis et møde med min sagsbehandler samme dag, og jeg var stadig meget berørt af situationen fordi jeg var så gal, siger hun.

Sagsbehandleren forstod situationen og gav dispensation til kurset.

- Jeg har siden fået at vide, at jeg var meget heldig at have en sagsbehandler, der gav mig lov, siger Manisha Petersen.

Hos Akademikernes A-kasse bekræfter de, at reglerne om seks ugers kursus kun gælder for folk over 25 år.

Arbejdsmarkedsordfører for De Radikale, Nadeem Farooq, er klar til at se på reglerne.

- Jeg mener ikke det er rimeligt, når vi politikere og erhvervslivet gerne vil have de unge færdige så hurtigt som muligt. Jeg vil meget gerne undersøge, hvordan vi kan ligestille de unge kandidater med dem over 25 år. Det må vi have ændret så hurtigt som muligt, siger han til Newspaq.

Siden kurset er Manisha Petersen kommet i job via løntilskudsordningen, og hun er ikke i tvivl om, at kurset har hjulpet.

- Det jeg fik med derfra kan jeg bruge i sparringen med mine kolleger og i de arbejdsopgaver, jeg får tildelt, siger hun.