Ung S-borgmester i praktik hos Vej og Park og i vuggestue

Holbæks nye borgmester, Christina Krzyrosiak Hansen, har gjort det til sit mål, at hun skal ud og mærke arbejdslivet i kommunen på egen krop. Hun har indtil videre både været på besøg i en børnehave og været med Vej og Park på arbejde.
Holbæk-borgmester, Christina Krzyrosiak Hansen (S), har været ude og beskære lindetræer med Vej og Park, siden hun ved årsskiftet fik borgmesterkæden om halsen.
Holbæk-borgmester, Christina Krzyrosiak Hansen (S), har været ude og beskære lindetræer med Vej og Park, siden hun ved årsskiftet fik borgmesterkæden om halsen. Foto: Presse/Holbæk Kommune

25-årige Christina Krzyrosiak Hansen (S) er ny borgmester i Holbæk Kommune, og hun har tænkt sig at tage en lidt alternativ tilgang til embedet.

Hver fjortende dag vil hun ud i praktik på en kommunal arbejdsplads eller lokal virksomhed. Det skal gøre hende mere bevidst om de ansattes udfordringer. Mandag var hun således på besøg hos Nr. Jernløse Børnehus. Det skriver DR Sjælland.

- Jeg vil gerne finde ud af, hvordan det går i vores institutioner, og se hvordan hverdagen fungerer her. Det er helt tydeligt, at børnene har det godt, men der er samtidig mange børn og meget fart på, og det bærer det også præg af, siger Christian Krzyrosiak Hansen til DR Sjælland.

Besøget i børnehuset er ikke første gang, borgmesteren er med på arbejde. Hun har også været ude og beskære lindetræer med Vej og Park, siden hun ved årsskiftet fik borgmesterkæden om halsen.

Holbæk-borgmester, Christina Krzyrosiak Hansen (S), tager rundt i praktik på arbejdspladser i kommunen.
Foto: Presse/Holbæk Kommune

Formiddagen i Nr. Jernløse Børnehus bød både på rutschebane- og gyngeture, hjælp med overtøjet og leg på stuerne. Alt sammen iført en rød flyverdragt hun havde lånt. 

Christina Krzyrosiak Hansen fortæller, at tiden ude på de kommunale arbejdspladser ikke tager tid væk fra det politiske arbejde.

- Det er ikke sådan, at jeg bruger færre timer på kontoret, fordi jeg er her i børnehuset. Jeg lægger bare kontortimerne på et andet tidspunkt. Jeg tror også, at der er brug for politikere, der ikke bare sidder bag skrivebordet, men som kommer ud og undersøger om, der træffes de rigtige beslutninger i byrådet eller ej. Det ved man først, når man kommer herud, siger Christina Krzyrosiak Hansen til DR Sjælland.

Rykker også borgmesterkontoret

At borgmesteren kommer ud og ser, hvordan kommunens borgere arbejder, er positivt, mener den pædagogiske leder i Nr. Jernløse Børnehus, Satu Sørensen.

- Hun kan få et indblik i de ting, der fylder for os i dagligdagen. Både de ting vi bøvler med, og de ting der går godt. Og så får vi mødt hende i øjenhøjde – det er vigtigt, siger Satu Sørensen til DR Sjælland.

Christina Krzyrosiak Hansen vil fortsætte med at tage i praktik hver fjortende dag. Hun skal både besøge Frode Laursen i Jyderup, Plejecenter Elmelunden i Jyderup, SEAS/NVE i Svinninge og Kildedamsskolen i Tølløse.

En gang om måneden rykket borgmesterkontoret også ud af rådhuset. Eksempelvis til en skole eller virksomhed. Alt sammen for at være tættere på borgeren.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.