Undervisningsminister: I får ikke flere penge
Undervisningsministeren mener ikke, der er behov for yderligere ressourcer til ledelse i folkeskolen. Foto: Colourbox.com
Skolelederne må klare ledelsen for de penge, de allerede får, siger ministeren. Skoleledelse bør indebære at følge undervisningen.

Landets skoleledere skal ud i klasseværelserne for at støtte og coache lærerne. Skolelederforeningen opfordrer til, at skolelederne to gange årligt besøger lærerne, mens de underviser ved tavlen. Der er bare et problem:

"Vi har forholdsvis få ledere i folkeskolen i forhold til medarbejdere, så det store problem er tiden. Jeg håber, at vi kan få afskaffet noget af det bureaukrati, som vi sidder med, så vi kan komme ud og snakke undervisning med lærerne. Det må være hovedledelsesopgaven," siger formand for skolelederne Anders Balle til Newspaq.

Han efterspørger flere ressourcer fra kommunerne, så man kan få flere ledere i folkeskolen. På den måde kan skolelederne få "fri" til at komme rundt i klasserne.

Folkeskolelærerne synes godt om forslaget. Ikke mindst er det noget, yngre lærere efterspørger.

Men i Undervisningsministeriet melder undervisningsministeren hus forbi. For det første bør det allerede være en del af ledelsesopgaven at følge lærernes undervisning, så de kan rådgive og vejlede lærerne. Og hvis de ønsker sig en pose penge til at sætte særligt ind på området, er svaret nej.

"Jeg har ikke flere penge til, at man skal lave en særlig indsats her. Jeg vil hellere bruge pengene på at sikre, at vi indfrier det løfte om, at alle skal kunne læse efter 2. klasse, og at vi indfører en seks timers skoledag i indskolingen," siger undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) til Newspaq.

Han mener, at skoleledernes ledelsesopgaver skal kunne klares inden for de rammer, som allerede i dag eksisterer.