Ulla stiller op som HK-næstformand: Jeg brænder for at få ledige i job
Der foregår alt for mange urimeligheder og benspænd overfor arbejdsløse, mener Ulla Moth-Lund Christensen, der nu melder sig på banen som næstformandskandidat i HK. Foto: Privat.
Formand for HK Stat i Hovedstaden Ulla Moth-Lund Christensen stiller op som ny næstformand i HK. Dermed er der lagt op til kampvalg, når HK holder ekstraordinær kongres i Odense 21. april.

Skal HK Danmarks næstformand hedde Ulla Moth-Lund Christensen eller Martin Rasmussen? 

Det afgøres på en ekstraordinær kongres i Odense lørdag 21. april.

Formand for HK Stat i Hovedstaden Ulla Moth-Lund Christensen har netop meddelt HK's hovedbestyrelse, at hun går efter den attraktive post i toppen af Danmarks næststørste fagforbund med godt 200.000 medlemmer.

- Jeg er meget stolt af, hvad HK gør som fagforbund, men jeg har også nogle mærkesager, hvor vi kan blive endnu bedre. Og det brænder jeg for at bidrage til fra næstformandsposten, siger den 49-årige Ulla Moth-Lund Christensen.   

Formanden for knap 8.400 HK-medlemmer ansat på statslige arbejdspladser i hovedstaden fremhæver beskæftigelsespolitik, ligestilling, arbejdsmiljø og uddannelse som fokusområder for en moderne fagforening. 

- Der foregår mange urimeligheder og benspænd overfor arbejdsløse og fleksjobbere i dag, og derfor skal vi have ændret på nogle uhensigtsmæssigheder i beskæftigelsessystemet, siger hun. 

To bejlere til Kim Simonsen 

Med Ulla Moth-Lund Christensens kandidatur er der to bejlere til posten som næstformand.

Afdelingsformand for HK Midt på Fyn Martin Rasmussen offentliggjorde i midten af januar, at han stiller op som næstformand. Posten har været ledig siden midten af november sidste år, hvor Mette Kindberg stoppede på grund af regnskabsrod i HK's A-kasse, hvor hun også var bestyrelsesformand. 

Den nye næstformand kommer sammen med forbundsformand Kim Simonsen til at være den nye duo i HK.

Hvordan har du det med, at du skal ud i et kampvalg?

- Det er sundt for demokratiet med et kampvalg, og vi er to forskellige profiler. Men vi har en ting til fælles, nemlig at vi jo begge vil HK det bedste, siger hun.   

Tre ud af fire medlemmer i HK er kvinder. Vil dit køn være en fordel for dig i kampen om at blive næstformand?

- Jeg er meget stolt af den ligestillingspolitik, der føres i HK, men jeg tror på, at jeg kan blive valgt i kraft af, hvad jeg kan, og hvad mine ambitioner er, siger Ulla Moth-Lund Christensen. 

Bekymret for langtidsledighed 

I brevet til hovedbestyrelsen betoner hun, at hun har fuld opbakning fra sine formands-kolleger i HK Hovedstaden. Derudover pointerer hun, at beskæftigelsespolitikken har topprioritet. 

- HK har nogle af de sejeste og dygtigste medlemmer, men det bekymrer mig, at HK er en af de fagforeninger, som i øjeblikket har den højeste langtidsledighed. Derfor skal vi have gjort noget ved beskæftigelsessystemet, så vores arbejdsløse medlemmer kommer hurtigere i job, siger hun.  

- Jeg vil gerne være med til at løfte vores A-kasse og organisation således, at HK’s arbejdsløse medlemmer i hele Danmark kommer tættere på beskæftigelse. Jeg vil også være med til at påvirke udvikling af en mere retfærdig beskæftigelsespolitik for et arbejdsmarked, som giver håb for arbejdsløse og ikke mindst fleksjobbere, fastslår hun.

Uddannelse skal også i højsædet, noterer Ulla Moth-Lund Christensen.

- Jeg mener, at HK forsat skal tænke i nye uddannelser samt være med til at påvirke samfundsdebatten således, at vi får et uddannelsessystem gearet til fremtiden, siger hun.

Det samme skal arbejdsmiljøområdet, hvor især det psykiske arbejdsmiljø er under ekstremt pres i disse år; og det skal der ændres på, mener næstformandskandidaten. 

- Jeg vil gerne være med til at sikre, at HK’s medlemmer stadigvæk er hele mennesker og kan se sig selv som dette gennem hele deres arbejdsliv. Tillidsvalgte skal stadig sikres en uddannelse, der sætter dem i stand til at påvirke samfundet nuværende og kommende udfordringer – og ikke mindst tale HK’s sag og hjælpe kollegerne ude på arbejdspladserne.

Postbud, sømand og diplomat 

Ulla Moth-Lund Christensen har prøvet lidt af hvert i sit arbejdsliv. Hun kan skrive postbud, sømand, HK’er i Udenrigsministeriet, Beskæftigelsesministeriet og Finansministeriet på sit CV.

Derudover har hun været diplomat i Bruxelles, og i de seneste otte år har hun stået i spidsen for HK Stat Hovedstaden. Endelig har hun været lønforhandler og tillidsrepræsentant i mange år.  

- Der ligger så meget god erfaring i såvel afdelingerne som i sektorerne omhandlende de forskellige udfordringer HK’s medlemmer har. Disse erfaringer vil jeg gerne bringe mere i spil, så HK Danmark bliver en endnu stærkere fagforening og ikke mindst bliver meningsdanner, til gavn for HK’s medlemmer som for Danmark i helhed, slutter hun sit brev til hovedbestyrelsen. 

De to kandidater Martin Rasmussen og Ulla Moth-Lund skal i løbet af marts og april på turne rundt til HK's lokalafdelinger for at debattere HK's fremtid op til den ekstraordinære kongres.