Udlandet lægger færre penge i Danmark

Udenlandske virksomheder finder andre lande end Danmark at lægge deres penge i.
"Mange udenlandske virksomheder ser ikke Danmark som et særligt attraktivt land at investere i," lyder der fra professor i virksomhedsøkonomi.
"Mange udenlandske virksomheder ser ikke Danmark som et særligt attraktivt land at investere i," lyder der fra professor i virksomhedsøkonomi. Foto: Colourbox

Danmark bliver stadig dårligere til at tiltrække investeringer fra udlandet.

Værdien af udenlandske investeringer er stagneret siden 2007, og i første kvartal af 2011 var udviklingen direkte negativ. Det viser nye tal fra Nationalbanken, skriver Jyllands-Posten.

"Mange udenlandske virksomheder ser ikke Danmark som et særligt attraktivt land at investere i. Det er et alvorligt faresignal, for intet tyder lige nu på, at det vil vende," siger professor i virksomhedsøkonomi ved CBS, Torben Pedersen til avisen.

Høje lønninger gør det relativt dyrt at investere eller etablere sig i Danmark, og vi er ikke så meget dygtigere og bedre uddannede end vore konkurrenter, at det er de ekstra omkostninger værd.

Selvom værdien af de udenlandske investeringer er faldet de senere år, er antallet af nyetablerede virksomheder dog i vækst. Det skyldes ifølge Merete Juhl, direktør i Invest in Denmark, finanskrisen, der betyder, at udenlandske virksomheder er mere forsigtige og åbner mindre afdelinger i Danmark end tidligere.

Udenlandsk-ejede virksomheder beskæftiger i dag hver femte i den danske arbejdsstyrke.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.