Udkantsdanmark tror på rumvæsener

Kommer E.T. eller aliens snart på besøg? Det mener folk på landet
Er det mon David Bowie, der har hjernevasket os med sit megahit?
Er det mon David Bowie, der har hjernevasket os med sit megahit? Foto: Foto: AP / POLFOTO

En flyvende tallerken? Tjo...den slags findes da! I hvert fald tror 61 procent af alle danskere, at der findes intelligent liv i rummet. Det skriver Søndagsavisen på baggrund af en undersøgelse, de har fået foretaget af Yougov.

Men det er især i Udkantsdanmark, at troen på liv i det rummet er størst. Hele 19 procent af alle danskere på landet og i byer med under 10.000 indbyggere tror, at rumvæsener fra andre planeter er at finde her på jorden i dag.

Borgerne i hovedstaden forholder sig noget mere skeptisk til den påstand. Det tror blot ni procent af kjøvenhavnerne på.

Ude i den store vide verden (kloden forstås, red.) står det noget bedre til med troen på E.T. og hans fætter.

45 pct. af alle indere er overbeviste om, at der går aliens rundt på jorden. Og at de har forklædt sig som mennesker. Den tese støttes af 24 pct. amerikanere, 42 pct. af alle kinesere samt 8 pct. af broderfolket hinsidan. Blot 3 procent af danskerne tror, aliens er så snedige.

Søndagsavisen her spurgt folk på kryds og tværs om ufo'er og den slags og bringer et hav af mærkelige fakta. De har fået hjælp til den internationale dataindsamling af Ipsos.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.