Tyskland vil fordømme grænsekontrol
Nu modvind til den øgede danske grænsekontrol. Foto: Finn Frandsen / POLFOTO
Første dag på jobbet for de nye toldere bliver akkompagneret af en harsk tysk kritik.

På dagen hvor omkring 50 nye toldere ved den dansk-tyske grænse har første arbejdsdag, spidser konflikten mellem de to lande yderligere til.

Ifølge Jyllands-Posten er den tyske justits- og europaminister, Jürg-Uwe Hahn, ved at samle flertal blandt de 16 delstatsministre til en officiel fordømmelse af regeringens og Dansk Folkepartis skærpede grænsekontrol.

"Danmark har sat sig selv uden for det gode selskab i Europa," lyder det fra Jürg-Uwe Hahn forud et topmøde blandt delstatsministre i denne uge i Berlin.

"I Tyskland er alle forsøg på at føre valgkamp på Europas bekostning endt med nederlag. Det ærgrer mig, at lige præcis min liberale ven i Danmark, Lars Løkke Rasmussen, forsøger det," uddyber Jürg-Uwe Hahn sin kritik over for avisen.

Men Danmark er langt fra i gang med at lægge afstand til Europa med grænsekontrollens skærpelse, fastslår den konservative gruppeformand og retsordfører, Tom Behnke, over for Newspaq.

"Det er som om, der nogen som forsøger at piske en stemning op om, at vi lukker grænserne. Det gør vi ikke. Og når vi taler med vores europæiske partnere, og fortæller, hvad det er vi har tænkt os at gøre, så siger det, 'når er det bare det'."

"Det som sker er, at der er flere toldere til at holde øje med de kriminelle," siger Tom Behnke.

Skatteminister Peter Christensen (V) kalder ifølge Jyllands-Posten udmeldingen fra Jürg-Uwe Hahn "et nummer for hysterisk til mig."

Ministeren understreger, at den tyske fordømmelse ingen betydning får for den danske grænsekontrol.