Tyskerne vil også have grænsebomme
Tyskerne vil have lov at lave stikprøver af bilerne, der passerer forbindelsen over Femern Bælt, men det er "totalt dobbeltmoralsk", mener Dansk Folkeparti. Foto: Illustration
Når Femern Bælt forbindelsen bliver virkelighed, skal det indebære grænsekontrol, lyder det fra tyske politikere. Dobbeltmoralsk, mener DF.

Grænser og toldbygninger er et sikkert samtaleemne i disse måneder. Alle har en mening, ikke mindst tyske top-politikere, der har kaldt de danske planer om øget grænsekontrol "at lege med nationalismens ild".

Men ikke desto mindre kommer tyskerne nu med deres eget krav om grænsekontrol ved Femern Bælt-forbindelsen, når den står klar. Det viser et notat, som b.dk har fået indsigt i.

Grænekontrollen skal bl.a. indbefatte skilte og bomme "til sikker regulering af trafikken under en stikprøvekontrol," samt to kontrolområder med sanitetsforhold til de ansatte, der skal tjekke de forbipasserende biler.

Forslaget bliver taget vel imod af den danske transportminister Hans Christian Schmidt (V).

"Jeg vil ikke ind og kommentere på det der. Mit job er at anlægge de steder, og jeg gør bare opmærksom på, at det her har været et tysk krav. Det agter vi at følge," siger han til b.dk.

Støtterne i Dansk Folkeparti er mindre imødekommende. De mener, det er udtryk for stort, tysk hykleri.

"De siger, at det er et udtryk for nationalismens ild, når Danmark har ønsket permanent toldkontrol. Og så er de godt i gang med at ønske det samme i forbindelse med Femern Bælt-forbindelsen," siger retsordfører og næstformand Peter Skaarup til netavisen.

Heller ikke Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen kan se nogen som helst forskel på de tyske planer og de danske, som tyske toppolitikere har kritiseret.

Kilde: b.dk