Tyskere snuppede Danmarks topseedning
Et speget seedningssystem placerer højst overraskende Tyskland over Danmark i seedningen til EM i Serbien til næste år. Foto: AP/Joerg Sarbach / POLFOTO
Gammelt seedningssystem topseeder Tyskland frem for Danmark ved EM i håndbold i Serbien til næste år.

Håndboldherrerne risikerer nu at komme i pulje med de øvrige VM-medaljevindere fra Frankrig og Spanien ved EM i Serbien til næste år.

Det sker, fordi det europæiske håndboldforbund EHF har seedet de danske sølvvindere i andet seedningslag sammen med Norge, Ungarn og Sverige.

Højst overraskende er Tyskland blevet seedet blandt de bedste fire, selvom tyskerne ved det seneste EM i Østrig i 2010, som seedningen er baseret på, blev nummer ti, mens Danmark blev nummer fem

"Og går man længere tilbage i EM-historien vandt vi som bekendt i 2008, mens tyskerne blev nummer fire og i 2006 vandt vi bronze, mens Tyskland blev nummer fem. Så det er lidt svært at få øje på berettigelsen i at seede Tyskland over Danmark," siger landstræner Ulrik Wilbek.

Men selvom Tyskland altså kommer med i det bedste selskab med Frankrig, Kroatien og Polen på Danmarks bekostning, så klager det Dansk Håndbold Forbund ikke.

"Systemet er ikke hverken logisk eller retfærdigt, og fra DHF's side vil vi snarest forsøgt at få det ændret. Men i denne sammenhæng er der ikke andet at gøre, end at bide i det sure æble og acceptere, at vi er i andet seedningslag," siger forbundets generalsekretær, Morten Stig Christensen.

Og så kan Danmark jo i øvrigt håbe at trække Tyskland på onsdag klokken 12 i Beograd.