Tyr skulle dø i tyrefægtning: I stedet skete dette
Denne tyr skulle have endt sine dage i tyrefægtning. I stedet fik den en helt anden karriere. Se hele videoen i bunden af artiklen. Foto: Screendump / Youtube
En tyr skulle sælges til tyrefægtere, men blev i stedet købt til et helt andet formål.

Da den sorte tyr på billedet blev sat til salg på en auktion, vidste den ikke, at den sandsynligvis ville blive solgt til tyrefægtning i Spanien og endt sine dage i blodig og rasende kamp mod en tyrefægter.

Heldigvis havde skæbnen andre planer.

Tyren blev nemlig købt af franskmanden Christophe Thomas, som vil vise verden, at tyre slet ikke er hidsige og blodtørstige, som de bliver fremstillet. Sådan ser de kun ud, fordi de bliver hidset op og provokeret under tyrefægtning. Hvis man behandler en tyr ordentligt, er den tværtimod sød, blid og velegnet til en karriere som krammedyr, mener han.

Og videoen i bunden af artiklen taler sit eget tydelige sprog: Den søde tyr, der har fået navnet Fodjen, ser ud til at hygge sig gevaldigt i sit nye liv som kæle-tyr.

Videoen er blevet delt og kommenteret mange gange, og flere gør opmærksom på, at historien nærmest er en virkelig udgave af den gamle børnefortælling om tyren Ferdinand.