Derfor farer din kat pludselig rundt som en sindssyg
Springer din ellers fredelige kat også pludselig op ind imellem og drøner rundt i huset som et ADHD-barn, der har slugt fem liter kaffe? Foto: Eline Svendsen.
Katteejere har altid undret sig. Nu får du svaret.

De fleste katteejere kender situationen:

Du ligger i sengen og forsøger at sove om natten. Pludselig flyver misser op med et sæt, galopperer rundt i stuen, overfalder gardinerne og lander til sidst yndefuldt, men tungt, i sengen oven på din mave.

Hver nat (og nogle gange dag) gentages manøvren med en træfsikkerhed, så man til sidst begynder at mistænke katten for kun at gøre det for at genere husets trætte menneskelige beboere.

Men der er faktisk en naturlig grund til kattens vanvittige bersærkergang, forklarer ekspert i kattes adfærd til Huffington Post.

Fra naturens side er katte nemlig designet til at skulle bruge en masse energi hver dag på at jage byttedyr - ofte op til 40 jagtture i døgnet. Men det behøver de katte, som lever som kæledyr hos mennesker, ikke - derfor har de en masse krudt i overskud, de skal have brændt af.

I videoen nedenunder kan du se, hvad du kan gøre for at redde din stakkels lænestol og gardiner fra at blive flænset i stykker, næste gang din uldbold på speed truer med at forvandle dit hjem til en forhindringsbane.