Tv-kok flygter konstant fra fængsler
Brian Bo Larsen (nummer to fra højre) medvirkede sidste år i DR's omdiskuterede program 'Restaurant bag tremmer'. Foto: Per Arnesen
Claus Meyers forsøg på at redde hårdkogte kriminelle mislykkedes. En af hans tv-kokke er i dag Danmarks ukronede flugtkonge.

Stjernekokken Claus Meyer søsatte sidste år et ambitiøst resocialiseringsprojekt. Han ville lære hårdkogte kriminelle at lave med i tv-programmet 'Restaurant bag tremmer'.

Men den mission mislykkedes. I hvert fald når det gælder en bestemt deltager ved navn Brian Bo Larsen. Hele 20 gange er han nemlig stukket af fra fængsler og arresthuse, skriver BT.

Faktisk er den 38-årige fynbo Danmarks ukronede mester i at stikke af. Han har hoppet over mure, savet tremmer over og ikke mindre end 20 gange er han stukket af fra fængsler rundt omkring i landet.

I dag sidder Brian Bo Larsen på den særligt sikrede afdeling af Statsfængslet i Østjylland. Men mulighederne for at flygte er der altid, mener han.

- Når man har siddet så lang tid, så ser man jo alle hullerne løbende. Og hvis jeg får lyst, så bruger jeg bare et af dem, siger han til BT.

Han fik sin første fængselsdom som 15-årig og har tilbragt halvdelen af livet bag tremmer. Selv mener han, at han har for meget energi i kroppen.

- Når jeg først er fri, så er jeg fri. Når man er på springtur, så er man fuldstændig ligeglad, for man ved, at man skal ind igen. Og jeg er jo lidt impulsiv. Jeg tænker ikke så langt frem.

Meyers programserie 'Restaurant bag tremmer' mødte voldsom kritik, fordi fangerne på trods af deres forbrydelser får mulighed for at blive tv-stjerner.

via Listen To News