TV 2 News skuffede ved Nørrebro
Kun 18.000 kiggede med, da TV 2 News med helikopter dækkede lørdagens uroligheder.

Det er på de store begivenheder, TV 2 News skal bevise sit værd, sagde medieforsker Preben Sepstrup på premieredagen for TV 2 News.

Sådan en fandt sted i lørdags, hvor der var demonstration på Nørrebro. Men ifølge TV 2?s egne seertal var det ikke mange, der ønskede at følge udviklingen på TV 2 News. I de fire en halv time, ?breaking news?-dækningen varede, så i gennemsnit 18.000 seere med. Til sammenligning fulgte 266.000 begivenhederne i TV 2/Nyhederne på moderkanalen kl. 16.00, og 856.000 så 19-Nyhederne, mens DR?s ekstra tv-aviser kl. 20.00 og 21.30 blev fulgt af over en million seere.

»Det må være dybt skuffende for TV 2 News,« siger Preben Sepstrup. Han mener, at tallene viser forskellen på, hvad mediefolk mener er nyheder, og hvad der er reelt kan få folk til at se tv her og nu.

»Det viser jo, at der ikke er et reelt behov for den kanal, fordi folk sagtens kan vente med at få nyheden i deres normale medieforbrug.«

TV-chef fra mediebureauet Carat, Mikael Ostenfeld, maner til ro.

»Man må jo gå ud fra, at de har sat næsen op efter noget højere. Man skal tage højde for, at det var en decemberlørdag, og at det er en helt ny kanal, men hvis det her havde været tal fra en lignende begivenhed om et års tid, havde 18.000 seere ikke været nok. Når næste år er omme, skal de have flere seere,« siger han.

Vil ikke sammenligne
Chef for TV 2 News, Mikkel Hertz, mener ikke, at de 18.000 seere er et retvisende tal. Han vil hellere se på, hvor mange mennesker TV 2 News »har været i kontakt med«, det vil sige, hvor mange der løbende har zappet ind på kanalen.

»Der havde vi for eksempel 100.000 seere kl. 18.41, mens vi i timen mellem 18 og 19 havde 204.000 seere. Det har været en god uge for News, både med vores dækning af fødevareministerens afgang og af urolighederne på Nørrebro,« siger Mikkel Hertz.

Men på mediebureauet Mediaedge:CIA er media director Flemming Jensen uforstående over for Mikkel Hertz? målestok. Da TV 2 News havde flest seere i lørdags, landede de på 61.000 kl. 18.05, siger han.

»Det kan ikke være tilfredsstillende, for det er på ?breaking news?, kanalen skal have seerne ind.«