Turistformand: Der skal sættes et nyt hold
Efter Eurovision-skandalen bliver der skiftet gevaldigt ud i Wonderful Copenhagen. Foto: Frank Augstein/AP
Udskiftningen af direktøren og bestyrelsen skal hjælpe turistfonden Wonderful Copenhagen tilbage på sporet

Skandalen om det overskredne budget ved afholdelsen af Eurovision har gjort skade på Wonderful Copenhagen. Derfor skal stort set hele ledelsen skiftes ud i et forsøg på, at viske tavlen ren og komme videre.

Det siger bestyrelsesformanden, Peter Højland, der selv har siddet mindre end et år i sit job. Han vurderer, at Eurovision har haft "stor skadevirkning på Wonderful Copenhagen".

- Hele fokus har været på budgetoverskridelsen ved Eurovision, og der har slet ikke været noget fokus på Wonderful Copenhagens turismeudviklingsarbejde, som sidste år slog rekorder, siger han.

- Det her er måden at genoprette fokus.

Skiftet koster direktøren i Wonderful Copenhagen gennem mere end 20 år, Lars Bernhard Jørgensen, jobbet. Efter en "fælles indstilling" trækker han sig fra sin stilling.

- Lars er ligesom jeg selv over 60 år, så der skulle ske en generationsskifte indenfor en kort tid alligevel. Det er klart, at hele Eurovision-sagen har givet omdømmetab for organisationen, og vi har mistet fokus på turisme-arbejdet, siger Peter Højland.

Ni bestyrelsesmedlemmer har stillet deres mandat til rådighed. Selvom det betyder, at de kan blive genudpeget til deres poster, tror Peter Højland, at han får ni nye kolleger i bestyrelsen.

- Vi har ment i bestyrelsen, at det er tid til at sætte et nyt hold. Jeg forventer, vi får sat et helt nyt hold, siger han.

Er det bestyrelsesmedlemmernes egen idé at trække sig?

- Det er en debat, vi har haft i bestyrelsen, hvor vi har besluttet, at det er den rigtige løsning, siger Peter Højland.

Han oplyser, at der ikke er planer om at ændre måden, bestyrelsen sammensættes på. I dag udpeges seks af medlemmerne politisk, mens fire medlemmer udpeges af repræsentantskabet i fonden.

/ritzau/