Trutmundet filmstjerne tilgivet af Bosnien
Først rasede de over hende, men nu har Bosnien taget Angelina Jolie til sig. Foto: Stefan Servos, Gnu Free Documentation License, Wikimedia Creative Commons
I Bosnien er de så glade for Angelina Jolie, at de har kåret hende som æresborger i landet.

Først var der masser af ballade, da Angelina Jolie optog filmen "In The Land Of Blood And Honey" i Bosnien.

Men nu har skuespillerinden og instruktøren opnået at blive kåret til æresborger i Bosnien. Udmærkelsen modtog hun, da hun for nylig deltog i Sarajevos filmfestival.

- Det betyder så meget for mig. Mit hjerte er i denne by, sagde hun ifølge Hollywood News.

Misforståelser og løse rygter om filmen førte i begyndelsen til ophedede diskussioner, da lokale medier på Balkan mente at vide, at historien handlede om en kvinde, der blev offer for voldtægt, og som blev forelsket i den serbiske overfaldsmand.

Men filmens historie fortæller om et par, der havde en affære inden krigens begyndelse, og som mødes igen, da kvinden bliver taget til fange af en bosnisk-serbisk hærenhed.

Kvindens tidligere elsker kan som officer beskytte hende, men da han forflyttes, bliver hun udsat for den samme mishandling og gentagne voldtægter som de andre tilfangetagne kvinder.

Filmen, der i februar fik verdenspremiere på Berlinale-filmfestivalen i Berlin, er senere blevet rost for dens realistiske beskrivelser af krigens rædsler, og mange bosniere har takket Angelina Jolie for, at hun tog fat i den grusomme historie.