Troels Lund: Man skal ikke blive alkoholiseret af virksomhedspraktik
Kommunen har et ansvar i sådanne sager, skriver beskæftigelsesministeren. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix
Det er naturligvis ikke meningen, at man skal kunne blive syg eller alkoholiseret af at komme i virksomhedspraktik, lyder det nu fra beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

- Det er naturligvis ikke meningen, at man skal kunne blive syg eller alkoholiseret af at komme i virksomhedspraktik. Sådan lyder det i et såkaldt §20-svar fra beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) til SF’s Karsten Hønge.

Svaret kommer på baggrund af sagen om den 49-årige alkoholiker Jan Evers fra Odense, der efter han endelig var kommet ud af sit alkoholmisbrug blev sendt i praktik på et værtshus af Odense Kommune.

LÆS OGSÅ: Annette blev syg efter forløb på jobcenter: "Jeg er vikar i mit eget liv"

Og så røg Jan Evers på flasken igen.

- Det er grotesk. Først skal jeg være alkoholfri, og så sender de mig i praktik på et værtshus, sagde Jan Evers dengang til TV 2/FYN.

Odense Kommune har erkendt fejlen og igangsat en redegørelse af sagen. Og det er beskæftigelsesministeren tilfreds med.

Han slår fast, at kommunen har pligt til at tage hensyn til borgerens helbred, og at borgere har ret til at sige nej et tilbud, hvis han eller hun har en god grund til det.

- Kommunerne har et klart ansvar for at sikre, at indsatsen tilrettelægges med udgangspunkt i den enkeltes behov og ressourcer og under hensyn til eventuelle helbredsmæssige problemer, skriver ministeren.

LÆS OGSÅ: Ken er sengeliggende med ben gennemboret af skruer: Jobcenter vil have ham til samtale