Alkoholiker sendt i praktik på værtshus: Nu undskylder kommunen
- Hvordan skal jeg stoppe mit alkoholforbrug, når de sender mig på et værtshus, spurgte Jan Evers undrende. Nu undskylder Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense Kommune Foto: TV2/FYN
Kontanthjælpsmodtageren Jan Evers frygter, at han fanges i et langvarigt udredningsforløb, som kan skade hans helbred yderligere.

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense Kommune lægger sig fladt ned og undskylder nu overfor kontanthjælpsmodtageren Jan Evers.

Det skriver TV 2/Fyn.

49-årige Jan Evers er alkoholiker og blev tidligere på året sendt på et 13 uger langt udviklingsforløb på værtshuset Corner i Odense.

Den politisk ansvarlige for Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense Kommune, Steen Møller (K), siger til tv-stationen, at direktøren i forvaltningen har stillet i udsigt, at kommunen fremadrettet ikke vil sende alkoholikere i praktik på værtshus. Han mener samtidig, at sagen om Jan Evers er beklagelig.

- Når der er tale om mennesker, så sker der selvfølgelig fejl, men det vil være et fokusområde fremover, siger Steen Møller til TV 2/Fyn.

Men Jan Evers har svært ved at glæde sig over undskyldningen. Han frygter, at han vil sidde fast i et langvarigt udredningsforløb, som kan skade hans helbred yderligere.

- Jeg frygter ressourceforløbet, fordi jeg i snart 15 år har været i arbejdsprøvning, og på et eller andet tidspunkt kan man ikke mere, siger Jan Evers til TV 2/Fyn.

Den tjeneruddannede Jan Evers' alkoholmisbrug har givet ham en række følgesygdomme. Ifølge hans journal lider han af betændelse i bugspytkirtlen, skrumpelever, skæv ryg, slidgigt, nervebetændelse, psoriasis, skrumpning af store- og lillehjernen, smerter i lænd, hofter og skuldre.

Inden Jan Evers kom i et behandlingsforløb, drak han omkring 30 øl om dagen. Selv om han tidligere har været stoppet helt med alkoholmisbruget, er han begyndt at drikke igen og drikker omkring seks øl dagen, har han tidligere fortalt.

Komunen har en pligt

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) slog i sidste uge fast, at kommunerne har pligt til at tage hensyn til borgerens helbred, og at borgere har ret til at sige nej et tilbud, hvis han eller hun har en god grund til det.

- Kommunerne har et klart ansvar for at sikre, at indsatsen tilrettelægges med udgangspunkt i den enkeltes behov og ressourcer og under hensyn til eventuelle helbredsmæssige problemer, skrev ministeren i et såkaldt §20-svar til SF’s Karsten Hønge.