Transport-direktør træt af masse-ansøgninger fra ledige: "Folk aner ikke, hvad jobbet handler om"
Det kan være svært for Johnny Hansen at finde den rigtige kandidat til jobbet, selvom Ishøj Kommune bugner af ledige. Foto: JH Transport
Ishøj Kommune er en af de kommuner i landet, der har allerflest ledige at tage af. Alligevel savner Johnny Hansen og hans transportfirma kvalificerede medarbejdere.

- Ham, der fandt på, at de ledige skal skrive X antal ansøgninger for at få understøttelse, han skulle piskes.

Sådan siger Johnny Hansen, der er direktør i firmaet JH Transport. Han savner kvalificerede medarbejdere.

Men også en bedre forståelse for, at ikke hvem som helst kan køre med kunst og værdigenstande for millioner af kroner, som hans firma netop transporterer rundt dagligt, skriver Jyllands-Posten mandag. 

JH Transport og Johnny Hansen kører pt. med 30 medarbejdere. De fleste er chauffører. Sommetider mangler han nye folk til at køre for ham, men det kan give udfordringer at finde den rigtige kandidat.

Ishøj Kommune indtager nemlig en sørgelig sidsteplads som nummer 98 af 98 kommuner, når det handler om at få folk i beskæftigelse og i uddannelse. 

- For 10-15 år siden kunne jeg ringe til jobcentret. De kendte mig og vidste, hvad jeg havde brug for. I dag er det alt for centraliseret og for stort, siger Johnny Hansen til Jyllands-Posten

Sidst han slog en stilling for firmaet op, fik han 200 ansøgninger. Med så mange ansøgninger burde det være nemt at finde flere dygtige kandidater iblandt. Men Johnny Hansen mener, der er for mange, der søger udelukkende på grund af kommunens regler for ledige. 

Eksempelvis har han modtaget ansøgninger fra en ledig, der var bare én måned fra pension og en ung pige, som tydeligt ikke vidste, hvad jobbet handlede om.

Johnny Hansen ser transporten som en serviceopgave, hvor de ansatte skal være ansvarsfulde, servicemindede og have respekt for tingene. 

Men de medarbejdere hænger tydeligvis ikke på træerne, mener han.