Tragikomisk: Litauisk firma uden overenskomst renoverer jobcenter
Næstformand for Bygge- og Anlægsgruppen i 3F Frederiksborg Rasmus Kreutzmann Pressefoto fra 3F
Et konfliktramt østeuropæisk firma uden overenskomst er ved at renovere et jobcenter i Farum. - Det er jo helt tragikomisk, siger en næstformand i 3F, der truer med konflikt.

- Det er et niveau af ironi, som jeg ikke har set før. Og jeg ved ikke, om jeg skal grine eller græde, siger Rasmus Kreutzmann, der er næstformand for Bygge- og Anlægsgruppen i 3F Frederiksborg.

Ordene falder over telefonen, netop som han kører igennem Farum. Her er det litauiske firma Resplint UAB ved at renovere jobcentret, som ligger i de gamle rådhus-bygninger.

- Den ledige maler eller tømrer må føle sig godt og grundigt til grin for egne skattekroner, når de engang skal til samtale i et nyt jobcenter renoveret af konfliktramt litauisk arbejdskraft. Det er jo helt tragikomisk, siger Rasmus Kreutzmann til Avisen.dk.

3F har nu kontaktet Furesø Kommune angående jobcentret i Farum. Og ifølge 3F er kommunen villig til at se på forholdene.

- Men går det op i snak og løse formuleringer, skrider vi til handling. Vi skal have overenskomstdækket den litauiske virksomhed, siger Rasmus Kreutzmann.

Furesø Kommune har ellers arbejdsklausuler på sine byggeprojekter.

De vil nu gå ind i sagen, siger kommunaldirektør Christine Brochdorf i en skriftlig kommentar til Avisen.dk.

- Den konkrete forhold er en aftale mellem udlejer og 3F, men vi går målrettet og offensivt ind i sagen. Det gør vi, fordi byrådet har en klokkeklar politik om arbejdsklausuler, der som minimum sikrer sædvanlige løn- og arbejdsvilkår, når vi selv er bygherre, og det forventer vi selvfølgelig også, når vi lejer os ind i en bygning. Vi er i god og konstruktiv dialog med 3F samt i kontinuerlig dialog med udlejer om forholdene, og forventer en afklaring inden for få dage, skriver hun. 

Det er Ole Bondo Christensen fra Socialdemokratiet, der er borgmester i kommunen. 

via Listen To News