Trafikken forhindrede Breivik i flere drab

Trafikken drillede massemorderen Anders Behring Breivik. Han ankom forsinket til Utøya, det kan have reddet tidligere statsministers liv.
40 minutters forsinkelse på grund af et trafikuheld kan have reddet mange menneskeliv, for Anders Behring Breivik ankom til øen stærkt forsinket.
40 minutters forsinkelse på grund af et trafikuheld kan have reddet mange menneskeliv, for Anders Behring Breivik ankom til øen stærkt forsinket. Foto: Twitter - Anders Behring Breivik / POLFOTO

Formentlig var et trafikuheld årsagen til at det ikke lykkedes massemorderen Anders Behring Breivik at myrde den tidligere norske statsminister Gro Harlem Bruntland.

Det var den 32-årige massemorders plan at ankomme til øen Utøya tids nok til, at den tidligere statsminister stadig var tilstede. Det skriver Aftenposten.no.

Men trafikale problemer kan have reddet både Brundtland og mange andres liv.

Kl. 14.19 skete et trafik uheld på norske E 18, og det forsinkede trafikken så meget at at Breivik var på øen Utøya senere end han havde palnlagt, og efter den tidligere statsminister var væk.

"Han har sagt, at han fik problemer med tiden fordi han var alene. Han har nævnt håndtering af køretøj og Oslo-trafikken," siger politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt til Aftenposten.no.

Køreturen fra Oslo til kajen, hvor båden sejler til Utøya, tager normalt 40 minutter, men ifølge avisen brugte Anders Behring Breivik det dobbelte.

På øen dræbte Breivik 68 personer.

Kilde: Aftenposten.no.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.