Træt topfigur hos Venstre stopper
Jens Skipper Rasmussen her fotograferet side om side med Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, i lørdags på partiets landsmøde i Odense. Foto: Polfoto/Carsten Andreasen/POLFOTO / POLFOTO
Venstres partisekretær, Jens Skipper Rasmussen, trækker sig efter at have stået i spidsen for tre valgkampe og 12 landsmøder.

Danmarks største parti mister nu en af sine mest etablerede kræfter i partiets topgruppe.

Venstres partisekretær, Jens Skipper Rasmussen, der har været leder af partiorganisationen siden 2002, melder nu, at han stopper på posten.

"Jens Skipper har valgt at stoppe for at få lidt mere luft i en meget travl hverdag efter at have stået i spidsen for partiet i mere end ti år," bekræfter Venstres gruppeformand, Kristian Jensen, over for Nyhedsbureauet Newspaq.

"Her har han stået i spidsen for tre folketingsvalg, kommunalvalg, parlamentsvalg og en masse andre aktiviteter, der slider på enhver person," forklarer gruppeformanden videre.

Den 50-årige Jens Skipper Rasmussen blev partisekretær i januar 2002, efter den tidligere partisekretær, Claus Hjort Frederiksen, i november 2001 var blevet udnævnt til beskæftigelsesminister i daværende statsminister, Anders Fogh Rasmussens, første regering.

Jens Skipper Rasmussen har en fortid i Venstres Ungdom, hvor han var formand mellem 1983-85. Han er uddannet fra Holbæk Seminarium i 1986.

Når hans afløser er fundet, bliver Jens Skipper Rasmussen i stedet uddannelseschef i partiet. Her skal han stå for intern uddannelse af partiets medlemmer med fokus på pressehåndtering og valgkampe, lyder det fra Kristian Jensen.