Træ-aktivister i ny blokade i Østerild

20-30 aktivister forhindrede her til morgen igen skovningsmaskinerne i at fælde træer i Østerild.
20-30 aktivister blokerer igen arbejdet i Østerild Klitplantage. Sådan her så det ud i juli måned.
20-30 aktivister blokerer igen arbejdet i Østerild Klitplantage. Sådan her så det ud i juli måned. Foto: Polfoto, Cathrine Ertmann

Skovningsmaskinerne er kørt i garagen i Østerild Klitplantage, efter aktivister endnu engang har bremset deres arbejde i det nordjyske.

Ifølge politiet i Thisted handler det også denne gang om at få stoppet fældningen af træer i plantagen, hvor der er planer om et testcenter for vindmøller.

I alt skal 266 hektar fældes for at give plads til testcentret. De første 12 hektar blev fældet i juli - også dengang var aktivisterne på plads.

"De mener ikke, man skal have et testcenter derude, og de mener, det er lavet på et forkert grundlag," forklarer politikommissær Jørgen Jensen fra Thisted Politi til Newspaq.

Politiet har været ude i plantagen her til morgen og beretter, at blokaden er fredelig, men at skovarbejderne altså ikke kan komme til at arbejde.

"Det er fredeligt. Vi maser ikke noget igennem. Hvis det er sådan, at skovningsfolkene ikke kan køre maskinerne, så må de køre i garagen igen," konstaterer Jørgen Jensen.

Dagens blokade kommer, efter Vestre Landsret mandag fastslog, at anlægsarbejdet i Østerild kan fortsætte som planlagt, selvom der er en retssag i gang mod Miljøministeriet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.