Trads: LA vil spare på alle andre - mens de selv rager til sig

David Trads er journalist og forfatter.

HER ER TO OPLYSNINGER, der ærligt talt hudfletter Liberal Alliance:

For det første så ved alle, at LA – anført af Anders Samuelsen, Simon Emil Ammitzbøl-Bille og Joachim B. Olsen – aldrig, aldrig, aldrig forsømmer en lejlighed til at synge det liberalistiske omkvæd om, at folk bliver dovne, sløve og uengagerede af at modtage offentlige ydelser.

Lad falde, hvad ikke kan stå, som de plejer at messe.

For det andet så ved vi nu, at LA må være det parti, som suverænt modtager den største andel af de penge, de skal bruge til at drive dets eget parti med fra…ja…netop de offentlige kasser, idet 80 procent af LA’s indtægter kommer som en stor fed check fra landets skatteborgere.

SÅ NEJ, det der med at lade falde, hvad ikke kan stå, det er – selvfølgelig – bare noget, de siger om alle andre. Når de private donationer – især millionerne fra Saxo Banks Lars Seier Christensen – hører op, ja, så stikker partiet bare snabelen endnu længere ned i statskassen.

Af det seneste årsregnskab fra partyliberalisterne kan man se, at partiet havde indtægter for 10,3 millioner kroner i 2016. Medlemmernes kontingentindbetalinger udgjorde 1,7 millioner kroner, de private bidrag sølle 423.503. Hele 8,2 millioner kom fra skatteyderne.

Partiets landsformand, folketingsmedlem Leif Mikkelsen, anerkender i Berlingske, at LA har lommesmerter:

”Vi er før blevet kaldt Saxo Bank-partiet, fordi Lars Seier har spillet en væsentlig rolle i vores opvækst. Men nu står vi på egne ben, og jeg vil ikke skjule, at det har været den afgørende rolle for de færre penge. Derfor ligger der da også en opgave for os frem mod valget.”
Interessant udsagn fra landsformanden – for lad os lige analysere, hvad der er Mikkelsen egentlig siger:

For det første – LA plejede at få de fleste penge fra en enkelt sponsor; og for det andet – LA står nu på egne ben; og for det tredje – LA har endnu ikke fundet ud af, hvor de nye penge skal komme fra.

Man kan også sige – for nu at bruge de ord, som LA’s kulturminister Mette Bock holder så meget af at bruge, når det handler om sparekravet på 20 procent til DR – at LA nu ’står på en brændende platform.’ Det er, hævder Bock ellers, noget, der kan lære en at ’tænke ud af boksen’.

OG TÆNKE UD AF BOKSEN…det har LA såmænd gjort – for de har såmænd bare ladet dig og mig og alle andre skatteborgere betale endnu mere til festen. Ud over de 8,2 millioner kroner, som partiet får i den direkte partistøtte, så tiltusker LA sig såmænd også andre statspenge:

De spindoktorer, som fem af partiets (i øvrigt også statsbetalte ministre) har tilknyttet for statens penge, modtager hver især godt en million kroner i hyre for at profilere ministrene i offentligheden. Altså fem millioner kroner oven i de otte millioner. Nu er det 13 millioner i alt.

Det er – rent ud sagt – til at dø af grin over:

De selvsamme politikere, som – dengang millionerne rullede ind fra Saxo Bank, og dengang de sad i opposition – himlede op om Ayn Rands og Adam Smiths og Milton Friedmans teorier og hånede Fattig-Carina og Dovne-Robert, ja, de lever i den grad af offentlige midler selv.

Hvad kalder man den slags?

Tja, det må du selv bestemme…men jeg ved godt, hvad jeg selv tænker…

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.