Lokomotivfører kørte tog med tårnhøj promille
En 59-årige lokomotivfører blev idømt 30 dages betinget fængsel for at have ført et tog mellem Aarhus og Silkeborg med alkohol i blodet. (Foto: Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix/arkiv)
En lokomotivfører kørte tog med en promille på 1,95.

En 59-årig lokomotivfører fra Aarhus-området er i byretten blevet dømt for at føre tog med spiritus i blodet.

Det skriver Midtjyllands Avis.

Om eftermiddagen den 6. april i fjor førte den 59-årige mand et Arriva-tog fra Aarhus mod Silkeborg. Undervejs kunne man i kontrolcentret se, at toget begyndte at tabe hastighed.

Derfor blev lokomotivføreren kaldt op, og Arrivas medarbejdere kunne under samtalen konstatere, at lokoføreren formentlig var spirituspåvirket.

På banegården i Silkeborg blev den 59-årige lokomotivfører anholdt, og der blev fundet en termokande med vin i førerhuset. En blodprøve har vist, at han havde en promille på 1,95.

Manden forklarede i retten, at han ikke kan huske noget fra turen, og at han lider af posttraumatisk stress efter flere gange at have oplevet selvmord eller selvmordsforsøg i forbindelse med sit arbejde.

Den 59-årige mand blev idømt 30 dages betinget fængsel for at have ført toget mellem Aarhus og Silkeborg med alkohol i blodet og for at have bragt både passagerer og andres liv i fare. Manden skal desuden gå i alkoholbehandling, hvis Kriminalforsorgen finder det nødvendigt.

Derudover har han mistet retten til at føre tog i et år.

Den 59-årige mand er blevet fyret af Arriva, skriver Midtjyllands Avis.

via Listen To News