"Et kæmpe stort problem": Kontanthjælpsloft rammer flest kvinder
72 procent af dem, der bliver berørt af kontanthjælpsloftet, er kvinder, mens kun 28 procent er mænd. Modelfoto: Iris
Der er flere kvinder end mænd, der bliver ramt af regeringens kontanthjælpsloft.

Regeringens kontanhjælpsloft rammer flere kvinder end mænd. 72 procent af dem, der bliver berørt er kvinder, mens kun 28 procent er mænd.

Det viser et nyt svar fra beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) til Socialdemokraternes beskæftigelsesordfører Leif Lahn Jensen, skriver Fagbladet 3F.

Men loven rammer ikke mænd og kvinder skævt. Sådan lyder det fra Beskæftigelsesministeriet. Det har foretaget en såkaldt ligestillingsvurdering af loven. Og her er der intet at komme efter, lyder konklusionen.

"Det vurderes, at forslaget ikke har ligestillingsmæssige konsekvenser", lyder det i vurderingen. Godt nok rammer det flere kvinder. Men det er fordi, der i forvejen er en kønsforskel i forhold til enlige forsørgere, hvor kvinderne udgør 80 procent.

"Forslaget om kontanthjælpsloftet forventes på den baggrund at berøre væsentligt flere kvinder end mænd, men dette vurderes ikke at være en følge af de gældende regler eller forslaget", lyder det. Samme begrundelse gentager beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen i et svar til Leif Lahn Jensen.

Den socialdemokratiske ordfører mener omvendt, at forslaget har store konsekvenser for ligestillingen. Og at regeringen ignorerer dem.

- Man siger, at det ikke har nogen virkning i forhold til ligestilling. Men den største procentdel af dem, forslaget rammer, er kvinder. Og det rammer dem virkelig hårdt økonomisk - plus deres børn. Og man ved desværre, at det at være på kontanthjælp bider sig fast i forhold til børnene. Så det er ligestillingsmæssigt et kæmpe stort problem. Regeringen skal bestemt ikke have ros for at have ramt rigtigt, siger Leif Lahn Jensen.

Professor og ligestillingsekspert Anette Borchorst ved Aalborg Universitet vurderer også, at ministeriets konklusion er skudt ved siden af:

- Man konkluderer, at fordi der i forvejen er en kønsforskel, så er der ikke noget ligestillingsproblem. Det giver ingen mening. Det er en helt tom kønsmainstreaming, der er foretaget. I ligestillingsloven står der, at man skal fremme ligestilling, siger Anette Borchorst, som vurderer, at lovforslaget øger enlige mødres risiko for fattigdom.

via Listen To News