Tommys sag behandlet efter forkerte regler: "Et mareridt"
58-årige Tommy Sørensen er stærkt plaget af smerter. Modelfoto: Iris/Ritzau Scanpix/arkiv
Ankestyrelsen har behandlet Tommy Sørensens sag efter forkerte regler, og derfor skal hans sag nu genbehandles. - Ventetiden er et mareridt, siger han.

Syge borgere må vente i måneder på svar, fordi Ankestyrelsen glemte, at loven er ændret. Det skriver Fagbladet 3F.

Siden 1. juni har sager om førtidspension og ressourceforløb skulle behandles efter nye og mere lempeligere regler. Men det er ikke sket.

Frem til 6. juni har Ankestyrelsen ved en fejl behandlet 45 sager efter de gamle regler.

Det er blandt andet gået ud over murer og 3F'er Tommy Sørensen (58 år), der er stærkt plaget af smerter og i november 2017 blev sendt i et ressourceforløb af Thisted Kommune.

Her havde Tommy Sørensen set frem til at få behandlet sin sag efter de nye regler. Men eftersom Ankestyrelsen tog fejl af, hvad der er gældende lov, skal hans sag nu genbehandles. Med den konsekvens at Tommy Sørensen kan komme til at vente helt til august på at få afgjort, om han kan få førtidspension.

- Ventetiden er et mareridt. Jeg får raserianfald, som ofte går det ud over de forkerte. En ting er, at hunden kigger mærkeligt på mig, men det er også min kone, som står for skud. Det er helt urimeligt, siger Tommy Sørensen.

Han har i forvejen svært ved at acceptere, at han ikke kan arbejde længere.

- Men det tager pippet fra mig, at jeg skal slæbes igennem det her. Jeg ved ikke, om jeg har råd til at betale for at bo i mit hus, og nu skal jeg vente endnu længere, før jeg får en afklaring.

Tommy Sørensens sag endte ved Ankestyrelsen - som skal sikre, at kommunerne følger loven - efter, at han og 3F og klagede over, at han skulle i ressourceforløb.

Ankestyrelsen oplyser, at styrelsen har taget kontakt til de borgerne, som på ny skal have genoptaget deres sag.

- Der er tale om en fejl fra vores side, og det skal vi naturligvis beklage, udtaler ankechef Pernille Fejfer i en skriftlig kommentar til Fagbladet 3F.

- Vi skriver til borgerne, at de kan forvente svar i august. De to måneders sagsbehandlingstid er nødvendige for, at vi kan nå at behandle sagerne igen. Imidlertid kan det godt være, at borgerne får svar før den tid, udtaler hun.